Vă invităm la Gaudeamus, cel mai renumit târg pentru iubitorii de carte organizat de Radio România. Iubitorii de eseuri pot participa la Concursul Național de Lectură ”Mircea Nedelciu” organizat anul acesta pentru liceeni.

Ediţia cu numărul 29 a Târgului de Carte GAUDEAMUS Radio România va avea loc în perioada 7 – 11 decembrie în Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo. .

Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10:00 și 20:00, iar accesul tuturor categoriilor de public va fi gratuit.

Ediția București 2022 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, reluată după doi ani de pauză, consolidează statutul evenimentului de vârf de piață editorială:

  • Aproape 7.900 mp de standuri și spații de evenimente vor ocupa integral cel mai mare pavilion expozițional din țară;
  • Circa 200 de participanți vor oferi publicului o gamă extrem de variată de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor vârstelor și domeniilor de interes, muzică și jocuri educative. Alături de nume consacrate de zeci de ani în peisajul editorial românesc, se vor regăsi numeroși participanți în premieră la acest eveniment, atât edituri care și-au câștigat deja o binemeritată notorietate, cât și proiecte noi, la început de drum. Toate standurile găzduite de Pavilionul B2 Romexpo se vor regăsi în format virtual pe website-ul gaudeamus.ro.
  • Peste 600 de evenimente editoriale, care se vor desfășura deopotrivă în cele șase spații dedicate amenajate în incintă și la standurile participanților au fost deja programate; programul integral al evenimentelor, reactualizat în permanență, va fi disponibil pe website-ul gaudeamus.ro. În premieră, în incinta târgului vor fi amenajate, împreună cu partenerii acestei ediții – Opera Comică pentru Copii și Asociația Versus – două spații dedicate activităților interactive pentru cei mai tineri vizitatorii.

Proiectele conexe marca Gaudeamus Radio România care se vor desfășura în cadrul acestei ediții a târgului reunesc tradiția și inițiative în premieră:

  • Concursul Național de Lectură „Mircea Nedelciu”, adresat liceenilor, care va reuni concurenți din întreaga țară, se va desfășura în acest an într-o formulă inedită, pe bază de eseuri transmise în format video; tema concursului este „Centenar Marin Preda. 100 de ani de la naștere.”
  • „Invitați de nota 10: Olimpicii României” este proiectul prin intermediul căruia Radio România și partenerii săi recompensează și promovează elevii care obțin rezultate excepționale la olimpiade internaționale la diferite discipline.
  • „Pick up a Secret Story” este un nou proiect, inițiat cu acest prilej și derulat în colaborare cu fundația Hospice Casa Speranței (cea mai mare organizație specializată în îngrijire paliativă gratuită din România), cu sprijinul participanților și al publicului, care vor putea contribui la strângerea de fonduri pentru susținerea activității curente a fundației, donând sau achiziționând pachete de cărți al căror conținut rămâne un secret, până la desfacerea pachetului.

Premiile pentru cele două proiecte, Concursul Național de Lectură „Mircea Nedelciu” şi „Invitați de nota 10: Olimpicii României”în valoare de circa 25.000 lei, vor fi oferite de Asociația Lions Club Millennium Bucharest, sponsor tradițional al evenimentului.

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii
Partener oficial al evenimentului: Televiziunea Română
Parteneri și sponsori: Societatea de Transport București, Asociația Lions Club Millennium Bucharest, Jerry’s Pizza, Fan Delivery, Hidroprotect, Opera Comică pentru Copii, Hospice Casa Speranței, Asociația Versus.
Parteneri media: Observator Cultural, AgențiadeCarte.ro, Timpul, Agenția de Presă RADOR

Mai multe informatii pe https://www.gaudeamus.ro/info/gaudeamus-bucuresti-2022/8171

Programul lansărilor Humanitas poate fi consultat aici: https://www.facebook.com/events/672595324424194