Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu promovează Educația pentru Știință și este singurul liceu bucureștean având ca unică specializare Științe ale Naturii.

24 Ianuarie este o zi mare, cu dublă semnificație, atît pentru noi românii cât și în context internațional. Sărbătorim astăzi și Ziua Internațională a Educației alături de Unirea Principatelor Române, și în spiritul unirii acestei zile, vă chemăm să vă alăturați misiunii noastre de asumare a Educației pentru Știință!

Educația este un drept al omului, un bine public și o responsabilitate publică. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a proclamat ziua de 24 ianuarie drept Zi Internațională a Educației, pentru a evidenția rolul educației pentru pace și dezvoltare.

Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” și Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” promovează  Educația pentru Știință și Educația pentru Sănătate, esențiale în pregătirea unor tineri cu caracter și trup sănătos, continuând misiunea doamnei Dr. Mioara Mincu, un pionier al educației particulare în România postdecembristă,

                    

Noi considerăm ca acum e timpul să înțelegem că trebuie să susținem Educația, fără de care nu există Viitor! Toate eforturile noastre către asta se îndreaptă, spre a fi alături de profesori, părinți și elevi în pregătirea lor cât mai bună pentru profesiile viitorului, și ne dorim ca vocea noastră să nu fie singulară. Romania are nevoie de Educatie, și ne-am dori ca acest domeniu să fie considerat o prioritate și de către guvernanți, dar și de mariile companii care ar putea s-o susțină prin parteneriate cu școlile și liceele.

Recunoaștem importanţa vitală a știinţei, tehnologiei și inovaţiei și prin programele noastre căutăm să oferim cele mai bune soluţii în educație, urmărind tendințele majore ale societății. De aceea, din Strada Viitorului, acordăm Educația pentru Știință la timpul viitor, înțelegând valorile pe care să le urmăm într-o lume aflată într-o continuă schimbare, marcată de transformările digitale și de o comunicare globală, dar și de crize sanitare sau umanitare, cu efecte economice și politice.

De asemenea, conștientizăm că dezvoltarea durabilă aduce o schimbare de paradigmă care va defini viitorul. De aceea, noi considerăm că este nevoie ca tinerii de astăzi să fie educați pentru a crede în bine și a crede în schimbare.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a proclamat ziua de 24 ianuarie drept Zi Internațională a Educației, pentru a evidenția rolul educației pentru pace și dezvoltare.

Fără o educație incluzivă și echitabilă de calitate și oportunități pe tot parcursul vieții pentru toți, țările nu vor reuși să atingă egalitatea de gen și să rupă ciclul sărăciei care lasă în urmă milioane de copii, tineri și adulți.

Astăzi, 244 de milioane de copii și tineri nu frecventează școala, iar 771 de milioane de adulți sunt analfabeți. Dreptul lor la educație este încălcat și este inacceptabil. Este timpul să transformăm educația.

Tema acestei zile pentru anul 2023 este: „To invest in people, prioritize education”. Educația trebuie să aibă prioritate pentru a accelera progresul către toate obiectivele de dezvoltare durabilă pe fondul unei recesiuni globale, al inegalităților tot mai mari și al crizei climatice.

Ramona Bandrabur

surse: www.agerpres.ro