Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” și Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” organizează evenimentul EDUCAȚIA PENTRU ȘTIINȚĂ LA TIMPUL VIITOR vineri, 10 Februarie 2023, la Biblioteca Academiei Române, pentru o prospectare a viitorului Educației aflate la intersecția dintre Știință, Cultură, Tehnologie și Inteligență Artificială.

 Sunt invitați la dezbatere: Dr. Madlen Șerban, Secretar  General al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO; Prof. Alexandru Mironov, scriitor și jurnalist; Prof. Univ. Dr. Ing. Chimist Gheorghița Jinescu, Conf. Univ. Dr. Andreea Paul, Președinte INACO; Prof. Christian Comșa, Președintele Asociației Școlilor Particulare, Prof. Univ. Dr. Florinda Golu, Prodecan al Facultății de Psihologie și Științele Educației, Laura Maria Albani, Director al Muzeului Național Tehnic, ”Ing. Dimitrie Leonida” și Dr. Florinela Cîrstina, Director General Medicover România. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Revista Știință&Tehnică.

În cadrul acestui eveniment vor fi anunțate Premiile ”Elisa Leonida Zamfirescu” pentru Știință.

Pentru a crea valoare umană pentru viitor avem nevoie de exemple și modele din trecut. Reinstituirea Premiilor ”Elisa Leonida Zamfirescu” (prima femeie inginer din România și Europa) inițiate de Confederația Națională a Femeilor din România (CNFR) și Dr. Mioara Mincu în 1997 continuă o poveste de dragoste pentru Știință și Educație. Astăzi, la 90 de ani de la nașterea Dr Mioara Mincu, Fundația Umanistă care îi poartă numele și care continuă activitatea CNFR și a Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” și a Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” oferă anual Premiile ”Eliza Leonida Zamfirescu”  unor profesori pasionați de fizică biologie și chimie și unui lider de învățământ gimnazial sau liceal. Noi considerăm că învățământul pentru științele naturii este tendința predominantă pentru carierele viitorului”, a declarat Prof. Univ. Dr. Alexandru Ioan Mincu, Președinte al Fundației Umaniste ”Dr. Mioara Mincu”.

Președintele Fundației Umaniste ”Dr. Mioara Mincu subliniază că rolul unei instituții de învățământ este de a crea Valoare Umană, nu doar competențe. ”Diferența stă în Misiunea pe care ne-o asumăm, în aplicarea competențelor formate de școală la progresul civilizației. Este esențial ca actul de educație să genereze Contribuție Socială”, a mai adăugat Alexandru Ioan Mincu.

Evenimentul dedicat directorilor și profesorilor de științe din școli gimnaziale și licee, precum și părinților preocupați de educația pentru viitor a copiilor lor, va fi găzduit de Biblioteca Academiei Române, Amfiteatrul Ion Heliade Radulescu, etajul 1, din Calea Victoriei nr. 125 (intrare din B-dul Dacia).

Data: 10 Februarie 2023, începând cu orele 11.00 AM

Înscrierea se realizează prin completarea formularului : https://edu.mincu.org/

LICEUL TEORETIC ”DR. MIOARA MINCU” Profil Real, Specializarea Științe ale Naturii – Formează tineri informați și pregătiți să facă alegerile corecte în ce privește calea spre carieră, ținând cont de tendințele de evoluție ale pieței muncii.

ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ ”CAROL DAVILA”  pregătește în parteneriat cu spitalele bucureștene asistenți medicali capabili să se adapteze la cerințele și provocările din sistemul medical. Domeniul sănătății rămâne unul dintre domeniile viitorului, care ține pasul cu dezvoltarea științei.

Pentru mai multe detalii puteți contacta:

Ramona BANDRABUR 

Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”, Director Comunicare

Adresa: Strada Viitorului nr 161-163

T: 0767- 787- 487| Email: Ramona@liceulmincu.ro | W: https://liceulmincu.ro/