De ziua femeii, gândul tuturor se îndreaptă cu recunoștință, cu dragoste și cu bucurie către cele care ne sunt mame, soții, surori sau prietene. Le urăm tuturor ”La mulți ani!”

Noi purtăm în suflet pe două dintre marile Doamne ale României, care prin energia, ambiția, dăruirea și zâmbetul lor au urcat România pe o nouă treaptă.

Modele pentru viitor, Mioara Mincu  și Elisa Leonida Zamfirescu, sunt două Doamne care prin contribuțiile aduse domeniilor Științei și Sănătății au demonstrat puterea feminității de a face bine.

Au trăit în timpuri diferite, dar cum valoarea nu este supusă vremurilor, întâlnirea celor două doamne a fost posibilă în acel plan al valorii universale. La conducerea Confederației Naționale a Femeilor din România, în anul 1997, Doamna Dr. Mioara Mincu a instituit Premiul pentru Știință ”Elisa Leonida Zamfirescu”, oferit doamnelor care au adus o contribuție deosebită în domeniul Științei.

Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” împreună cu Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” vor relansa acest premiu, ce va fi oferit profesorilor de științe.

 

Ramona Bandrabur