Târgul de Arte, Știință și Tehnică organizat vineri, 24 Martie 2024, de Fundația Business  Romanian School și Școala Metropolitană ARC a fost generatorul unei energii fantastice.  Elevi de la clasa a III-a pana la a VIII din mai multe școli bucureștene sau din județe limitrofe, pasionati de stiință s-au întrecut în ași demonstra creativitatea și calitățile de excelenți prezentatori, si buni coechipieri.

Un  număr de 17 echipe de elevi au prezentat proiecte pe teme științifice cu privire la energia regenerabilă, surse și resurse de energie sau experimente de fizică, biologie sau chimie și robotică.

Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” a participat în calitate de evaluator al proiectelor, fiind reprezentat de Dir. Comunicare Ramona Bandrabur. De asemenea, două echipe de elevi ai liceului nostru, coordonați de Florina Nănescu, trainerul Clubului de Antreprenoriat al liceului nostru, au prezentat ideile de proiecte de antreprenoriat pe care le au în lucru.

Premiile acestei ediții au fost oferite:

  1. Școala Gimnazială nr.11” I.H. Rădulescu” , – Proiectul KIDIBOT
  2. Școala Gimnazială Palanca, sat Stoenești, Giurgiu – Machetă statică pentru dezvoltare durabilă – material izolator din popcorn și lipici alimentar
  3. Școala Gheorghe Corneliu Domnesti, jud. Ilfov – Machetă statică Surse și resurse de energie

Mențiunile au fost acordate pentru proiectele:

  • Școala Gimnazială nr.11” I.H. Rădulescu” – Machetă statică – „FHOCKS”
  • Liceul Olga Guddyn – experiment – Antibiotics Versus Bacteria

Premii speciale oferite de cercetătorul și inventatorul Mircea Manolescu (A Better Life Solutions), Asociația Climato Sfera, Orășeul Cunoașterii, Asociația Învață să Zbori, Asociația Henri Coandă, Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” pentru următoarele proiecte:

Liceului Teoretic nr 1 Peris –  machetă statică Orașul verde

Școala Gimnazială Metropolitană ARC – Experimentul Influenta radiatiilor asupra fertilitatii solului

Școala Gimnazială Metropolitană ARC –  Demonstrație practică – Robo planting machine

Scoala Gimnaziala Nr. 150, Bucuresti – Instalații – Casa și mașină ecologice

Școala Gimnazială Metropolitană ARC – Instalație Sistem de irigații prin picurare

Școala Gimnazială Herăstrău –  Instalație – Mișcarea de rotatie a Terrei in jurul axei sale  și formarea zilei-lumină si a noptii

SCOALA GIMNAZIALA NR. 1 CIOLPANI; JUD. ILFOV – Machetă statică – Eficiență energetică ( Echipa Joule)

Începând cu această ediție a târgului de șiință, artă și tehnologie  « Our Target Understanding the World », se instituie un Premiu de excelență pentru abiltăți de cercetarePremiul Dr. Ing. Florin Munteanu . Dr. Ing. Florin Munteanu, președinte de onoare al juriului încă de la prima ediție, este membru al Academiei Oamenilor de Știință din România.

Premiul acestei ediții a fost acordat echipei:

Școlii “Gheorghe Corneliu” din Domnești, Ilfov -proiectul “Studiul mișcării unei picături de cerneală în ulei”.

A fost o bucurie pentru noi, cei din juriu să asistăm la prezentările proiectelor și a fost extrem de greu sa departajăm cele mai bune echipe. Felicitari copii! Felicitări profesorilor care v-au coordonat!
Ramona Bandrabur