Luni, 27 Martie liceul nostru s-a pregătit pentru primirea a  peste 80 de elevi de gimnaziu însoțiți de părinți sau profesori, care au dorit să ne cunoască ;i s[ tr[iasc[ pentru o zi experienta de a fi licean. Am pregătit pentru ei o serie de activități interactive, de învățate experiențială sau prin joc, iar elevii no;tri .

Participanții au avut de ales unul sau mai multe dintre atelierele organizate: Design Thinking, Anatomy Room, Mystery Room, Emotional Skills sau Sharing Skills.
     
Ne-am bucurat să îi avem oaspeți și pe elevii de clasa a VII-a de la Scoala Metropolitana A.R.C care au primit din partea liceului nostru o mențiune specială în cadrul Art & Science & Tech Fair: Our Target – Understanding The World 2023 pentru proiectul “INFLUENȚA RADIAȚIILOR ASUPRA FERTILITĂȚII SOLULUI”. Premiul lor a fost să experimenteze o zi din viața de licean și suntem convinși că au învățat lucruri noi. În atelierul ANATOMY ROOM au avut ocazia de a învăța și exersa pe manechine injecția intravenoasă și intramusculară. De asemenea, au observa etapele de suturare a unei răni, explicate de elevele noastre Antonia și Melissa de la clasa a IX-a, pasionate de Medicină. 

Proiectul nostru „Salvează pădurea prin reciclarea hârtiei” demarat săptămâna trecută cu elevii liceului nostru a fost continuat la Ziua Porților Deschise împreună cu elevii care ne-au vizitat. Copiii, coordonați de prof. Ariana Condruț, au realizat noi pagini de hârtie reciclată, iar pe cele deja uscate, produse săptămâna trecută, le-au pictat pentru a le da destinația finală, de tablou, semn de carte, ori o planșă decorativă. Exprimarea prin artă aduce multă bucurie și contribuie la starea de wellbeing pe care o cultivăm în liceul nostru.

 

La atelierul Emotional Skills din cadrul Zilei Porților Deschise la Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”am vorbit cu elevii de clasa a VIII-a despre emoțiile în situațiile de examen, ne-au spus Atena Stoica și Dana Măcinic, consilierii noștri. Cum să înveți să treci peste emoții și să le gestionezi în favoarea ta? A fost o provocare interesantă. ”Am analizat propriile calități pe care participanții le au și cum ajută acestea în dezvoltarea emoțională. Am vorbit despre emoții în situațiile de examen și despre cum să învețe să treacă peste, sa le gestioneze in favoarea lor. Am analizat propriile calități pe care le au și cum ajută acestea în dezvoltarea emoțională. Roata emoțiilor, un joc interactiv și captivant, ne-a ajutat să conștientizăm și să exprimăm emoțiile pozitive și negative” a mai spus Dana Măcinic.

Ramona Bandrabur