Vineri, 19 mai 2023, elevi din clasele a IX-a A, a X-a și a XI-a A, însoțiți de profesor Roxana RĂDULESCU și profesor Valentin COCÂRLEA au încheiat programul Săptămâna Verde în deplasare. Echipa Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” a explorat Campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.
Gazda noastră, Asistent Universitar Doctor Cosmin Alexandru MIHAI le-a prezentat elevilor campusul, grădina, plantațiile pomico-viticole și serele din incinta campusului care se ]ntinde pe o suprafață de peste 40 de hectare. De asemenea, în cadrul vizitei, elevii și cadrele didactice însoțitoare au primit o serie de informații și au vizualizat câteva culturi unice, mai puțin cunoscute publicului larg din țara noastră. Dintre acestea putem menționa: arborele kiwi, paw paw (banana nordului), kaki, rodiu, pecanul și multe altele pe care le puteți admira în imaginile surprinse. Vizita aceasta a fost de bun augur, elevii intrând în contact direct cu viața studenților de la Agronomie, la finalul activității servind masa de prânz la Cantina Universitatea De Stiinte Agronomice Si Medicina Veterinara Bucuresti. În final, am luat-o la pas prin Parcul Regele Mihai I (anterior Herăstrău). Organizatorii promit repetarea experienței și recuperarea plimbării cu bicicletele într-o activitate viitoare.
Mulțumim gazdelor noastre, Domnului Profesor Cosmin Alexandru MIHAI și Doamnei Conferențiar Universitar Doctor Sorina PETRA, profesori ai Facultății de Horticultură din cadrul USAMV București.
Prof. Valentin Cocârlea