Sâmbată, 20 Mai 2023 am fost prezenți la AstroFest, cel mai mare târg de știință și astronomie din București, organizat în Parcul Crângași de Primăria Sector 6 în parteneriat cu Revista Știință și Tehnică și Asociația Science&Technology. Echipa Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” alături de Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” au promovat Educația pentru Știință și Educația pentru Sănătate. Elevii de la ”Carol Davila” au realizat campanii de prevenție pentru bolile de inimă și diabet, efectuând testări de glicemie și tensiune arterială.  Noi ne-am întâlnit cu părinți și copii de toate vârstele, pasionați de științe și de medicină.
A fost o zi de primăvară însorită, plină de energie în parcul Crângași, cu experimente științifice, demostrații de robotică în aer liber,  cu telescoape și lunete prin care s-a putut observa soarele și stele. Au fost spectacole,prezentări la scenă, roboți și multe expoziții inedite. Elevele noastre Iulia și Teodora au participat la tîrg împreună cu echipa de robotică Inventika.

Ghișeul de știință a reunit nume cu renume în domeniul științei și astronomiei precum Alexandru Mironov, Cristian Român, Radu Dop, Claudiu Tănăselia, Cătălin Beldea, Cristina Ghidoveanu, Marian Naiman, Claudiu Andone, Iulian Horneț și Paul A. Gagniuc.

Ramona Bandrabur