Prima ediție 𝐒𝐩𝐚𝐜𝐞𝐅𝐄𝐒𝐓, cel mai mare eveniment din România dedicat explorării spațiului cosmic și oportunităților pe care acesta le oferă ne-a atras și pe noi și luni, în cea de-a treia zi a evenimentului. Doamnele profesoare de fizică și chimie: Daniela Aldea și Octavia Popeangă au însoțit luni un grup de opt elevi la evenimentul organizat de Universitatea Politehnică din București,  Facultatea de Inginerie Aerospațială, în parteneriat cu @spaceforabetterworld și OP Global Events.

SpaceFest a oferit o experiență unică tuturor pasionaților de spațiu. ”Din păcate nu i-am întâlnit pe cei trei astronauți de legendă care au fost invitații de onoare în cadrul SpaceFEST: Dumitru-Dorin Prunariu, Nicole Stott, astronaut NASA, și Sara Sabry, primul astronaut egiptean, dar au fost multe concursuri pentru elevi în cadrul e la ateliere lor captivante pentru copii de toate vârstele.  Am participat la ateliere de astronomie, robotică, sateliți și rachete, iar ceea ce ne-a captivat cel mai mult a fost să vedem cum companii din toate domeniile de cercetare au prezentat noi tehnologii care vor deschide noi posibilități de explorare.” Ne-a spus doamna Prof. Daniela Aldea.

Iulia Lumpan, eleva noastră din clasa a XI-a B ne-a mărturisit că a avut ocazia sa vadă foarte multe lucruri interesante la SpaceFest. ”Două dintre cele care m-au impresionat în mod special, au fost robotul care asamblează și dezasamblează diferite piese și un aparat portabil de ecografie” ne-a spus Iulia.

Organizatorii anunță că prima ediție a festivalului de explorare a spațiului cosmic a fost un mare success, bucurându-se de prezența a peste 20.000 de vizitatori de toate vârstele și 500 de voluntri. Pentru anul viitor ni se promite o experiență cosmică, Aviz iubitorilor de aeronautică, în caz că sunteți interesați să voluntariați și să fiți în miezul evenimentului.

Ramona Bandrabur