În fiecare an, pe 5 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Profesorilor – World Teacher’s Day – denumită și Ziua Educației. Această zi specială este dedicată recunoașterii eforturilor și devotamentului lor față de educația și dezvoltarea elevilor.  

Această zi aduce în lumină Recomandarea UNESCO din 1966 cu privire la Statutul Profesorilor, care stabilește puncte de referință referitoare la drepturile și responsabilitățile profesorilor, precum și standarde pentru pregătirea inițială și formarea ulterioară a acestora, recrutare, angajare și condițiile de predare și învățare.  

Ziua Internațională a Profesorilor oferă o oportunitate excelentă pentru a recunoaște eforturile și sacrificiile depuse de profesori. Aceasta este o zi în care putem exprima aprecierea noastră față de munca lor și să le mulțumim pentru impactul pozitiv pe care îl au în viețile noastre.  

Echipa Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” celebrează această zi alături de profesori și reprezentanți ai părinților pentru a recunoaște importanța educației și a contribuției fiecăruia dintre noi în formarea viitoarelor generații. Cărturești Verona, locul în care ne-am reunit, un spațiu fascinant al cărților, rămâne un izvor de inspirație continuă. Nu a lipsit o sesiune de recomandare și achiziție de cărți care să unească valori și idei comune. Am descoperit că misiunea noastră comună este „construirea unei legături durabile cu copiii noștri, o relație care să ne servească drept cocon sigur pentru maturizarea lor.” (Dr. Gabor Mate -„Ține-ți copiii aproape”)

Cu ocazia acestei zile, reafirmăm misiunea noastră în cadrul Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” – să oferim diverse contexte de învățare, să cultivăm cunoștințe, abilități și să formăm caractere sănătoase. Suntem dedicați în continuare în formarea unui viitor prosper pentru comunitatea noastră, iar profesorii sunt călăuze în această călătorie educațională. 

Profesorii și părinții sunt ghizi pentru elevii noștri în a-și descoperi pasiunile și să devină cetățeni activi în societate. Apreciem profund munca și devotamentul profesorilor noștri, iar angajamentul pentru excelență în educație rămâne neschimbat. 

Sărbătorind această zi specială, ne aducem aminte că educația este temelia pe care se construiește viitorul. Prin unirea noastră și cu susținerea continuă a profesorilor, vom continua să inspirăm, să învățăm și să ne dezvoltăm, contribuind astfel la un viitor mai promițător pentru toți. Vă mulțumim, profesori, pentru că sunteți sursa noastră de inspirație și pentru că faceți lumea un loc mai bun prin educație. La mulți ani, cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorilor! 

Director Comunicare,

Ramona Coleașă