Într-un weekend plin de energie și dedicare, dar și cu ploaie și vânt puternic, echipa proiectului #RomaniaPlanteaza al Act for Tomorrow, sprijinită de OMV Petrom și alți parteneri, a dat startul unei activități impresionante la Frăsinet, județul Călărași. Terenul, pregătit cu grijă, a devenit martorul începutului unei transformări remarcabile, într-o inițiativă menită să creeze o pădure viitoare de 10 hectare. Cu forțe unite, voluntari și membri ai comunității au plantat nu mai puțin de 50.000 de puieți de frasin. Gestul acesta nu este doar o simplă activitate de plantare, ci un angajament asumat de a contribui la schimbarea peisajului și la crearea unei oaze verzi care va înflori în timp. Ramona Coleașă, director Comunicare la liceul nostru, a fost voluntar la această activitate.  

,,Asociația Act for Tomorrow și proiectul România Plantează au creat un cadru valoros pentru astfel de acțiuni, iar prezența liceului nostru la PlantFest indică nu doar interesul pentru aspectele ecologice, ci și determinarea de a transforma aceste interese în acțiuni concrete. Asemenea evenimente nu doar încurajează conștientizarea asupra importanței protejării naturii, ci și consolidează legăturile dintre școală și comunitate în promovarea valorilor ecologice. Este, într-adevăr, o realizare deosebită pentru școala noastră să fie parte a acestei inițiative și să se implice în construirea unui viitor mai sustenabil. Este îmbucurător să văd motivația de a fii parte a schimbării și dorința de a contribui la îmbunătățirea calității mediului în care trăim.” Prof. dr. Rădulescu Ioana, director adjunct LTDMM 

Plantarea în zone lipsite de păduri nu înseamnă doar să aduci arbori pe un teren gol, ci să creezi un ecosistem viu. Acțiunea de împădurire reprezintă un pas important în refacerea zonelor afectate, contribuind la restabilirea echilibrului ecologic și oferind un habitat vital pentru o varietate de specii.  

„România are nevoie de mai mulți oameni ca cei pe care i-am întâlnit astăzi la Frăsinet. Prima edițe de #PlantFEST a însemnat mai mult decât un festival de fapte bune pentru mediu, a fost o adevărată lecție de determinare. O lecție pe care ne-au oferit-o cei peste 1.000 de voluntari care au venit alături de noi, în ciuda prognozei care arăta cod portocaliu la Frăsinet, și au plantat fără să se sperie de ploaia torențială și de vântul extrem de puternic.” declară cei de la Act for Tomorrow într-o postare pe Facebook. 

Prin implicarea în programul „România plantează pentru mâine”, inițiat de OMV Petrom, Asociația Act for Tomorrow și-a propus să contribuie la creșterea suprafețelor împădurite din România pentru a oferi un viitor mai verde pentru următoarele generații. 

„România plantează pentru mâine” este cea amplă campanie de împădurire, finanțată din fonduri private din România, inițiată de OMV Petrom și 6 ONG-uri recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător. În cadrul acesteia vor fi plantați aproximativ 1.500.000 de puieți pe 300 de ha, în următorii 3 ani.” declară Act for Tomorrow. 

Află mai multe despre proiect: https://actfortomorrow.ro/plant-act/romania-planteaza-pentru-maine/

Sursă fotografii: Pagina Act for Tomorrow

Ramona Coleașă, Director Comunicare