Săptămâna a început cu o explorare teoretică detaliată a conceptelor optice la Clubul de științe în limba engleză – Science Squad. Membrii clubului au discutat despre modul în care lentilele și oglinzile interacționează cu lumina, determinând formarea imaginilor. Au fost abordate subiecte precum refracția luminii prin lentile și reflexia acesteia în oglinzi, oferind o bază solidă pentru experimentele practice ce urmau să aibă loc. 

După ce au înțeles aspectele teoretice, elevii au trecut la partea practică a explorării optice. Utilizând instrumente precum lentile, oglinzi, lupa și binoclu, aceștia au observat cum lumina interacționează cu acestea pentru a crea imagini. Au testat diverse unghiuri, distanțe și focalizări pentru a înțelege mai bine fenomenele optice și pentru a vedea cum se formează și se modifică imaginile în diferite condiții. 

Elevii au explorat modul în care lumina se reflectă în oglinzi și au observat cum aceasta poate fi direcționată pentru a forma imagini. Prin intermediul unor oglinzi plane și concave, au experimentat diferite efecte optice și au înțeles cum geometria oglinzilor influențează imaginea reflectată. 

Experiența de la Science Squad este nu doar educativă, ci și captivantă pentru toți cei implicați. De la discuții teoretice până la experimente practice, elevii dobândesc o înțelegere mai profundă a principiilor optice și experimentează bucuria descoperirii științifice într-un mod interactiv și captivant. Această săptămână a demonstrat încă o dată că învățarea științei poate fi interactivă și distractivă. 

 

Află cum am reușit să explorăm producerea sunetelor:  https://liceulmincu.ro/2023/11/15/explorarea-fascinanta-a-sunetelor-aventura-noastra-la-science-squad/  

Sau a energiei electrice: https://liceulmincu.ro/2023/11/06/explorand-lumea-energiei-electrice-la-science-squad/