În ultima zi de școală, pe 29 noiembrie, elevii și cadrele didactice ale școlii noastre au pășit într-o călătorie inedită prin timp și tradiție, marcând  Ziua Națională a României. 

Școala noastră s-a transformat într-un loc al tradițiilor și al sărbătorii. La șezătoarea noastră „Românie, dragă-mi ești” elevii au îmbrăcat costume tradiționale. Activitatea a fost o oportunitate unică de a celebra identitatea noastră națională și de a sublinia importanța tradițiilor românești. Profesorul de istorie, Dragoș Marinescu, a ghidat elevii prin istoria Marii Unirii, a adus în atenție personalitățile vremii și ne-a amintit tuturor de rădăcinile bogate ale țării noastre. 

Pe tot parcursul zilei, am simțit că suntem parte a unei comunități cu valori comune. Îmbrăcați în costume tradiționale sau în culorile naționale, am creat împreună o atmosferă autentică, cu fundalul muzical al corului format din elevi. 

Felicitări elevilor David Vitoș, Trașcă Ana, Matei Dumitriu, Moses Kadian, Natalya Bodor, pentru prezentările realizate pentru cei prezenți! Mulțumiri domnului prof. Dragoș Marinescu pentru întreaga organizare și moderare a evenimentului! 

Corul liceului care ne-a încântat în această zi a fost format din: Sofia Cismaru, Luca Baciu, Vlad Marcu, Anisia Bratosin, Theodor Apreutesei, Răducanu Cristian, Cristina Milutinovici, Ghiță Matei, Motoroiu Andrei, Al Zu Bi Miriam, Lamis Jabasa-Hajjar, îndrumat de Alessia Oprea. Felicitări și lor! 

Această sărbătoare a identității noastre naționale a fost nu doar un moment de bucurie, ci și o lecție vie de tradiții și unitate națională. Ne-am reamintit cu toții că suntem parte a unei istorii bogate și a unei moșteniri culturale care ne definește. 

La finalul activității, doamna prof. Alina Cocu ne-a citit pasajul lui Lucian BLAGA – „Trăiască România dodoloaţă!” 

„Marea Unire a României rămâne un moment de referință în istoria poporului nostru și o sursă de mândrie și inspirație pentru noi, toți românii. Este un simbol al unității și solidarității naționale și un pilon al identității românești în lumea contemporană. De aceea, în fiecare an, împreună cu domnul profesor de istorie, Dragoș Marinescu, le reamintim elevilor momentele cheie ale Marii Uniri, personalitățile care au contribuit la înfăptuirea unirii, creând sentimentul de mândrie națională și o conexiune emoțională cu valorile țării noastre, istoria și cultura.” afirmă prof. Anca Grecu, director LTDMM. 

Galerie foto eveniment 1 Decembrie

 

Iată și urările elevilor de la clasa a V-a