Sâmbătă, 9 decembrie, are loc absolvirea Academiei de Leadership și Management Școlar, Cohorta 2022-2023.  Suntem onorați că avem reprezentanți din echipa Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu – doamna director prof. Anca Grecu și din echipa Școlii Postliceale Sanitare Carol Davila –  doamna director prof. Aurelia Sova, absolvenți ai acestui program. 

Programul, cu durata de 15 luni, are la bază un proces intensiv de dezvoltare profesională care vizează transformarea abilităților de leadership și management prin traininguri, workshopuri, business mentorat 1 la 1, instrumente de evaluare a profilului de leadership, studii de caz, întâlniri cu speakeri și lideri cu experiență vastă, evenimente, și apartenență la o comunitate formată din alți directori de școli din țară și din străinătate în care se împărtășesc practici de succes.  

„Participarea la sesiunile Academiei de Leadership și Management Școlar a contribuit la dezvoltarea abilităților mele de leadership și de înțelegere a modului în care îți poți ghida echipa către succes, cum să motivezi și să îndrumi oamenii către atingerea obiectivelor comune. 

A fost o perioada de creștere și învățare continuă, iar beneficiile se vor resimți pe termen lung în dezvoltarea noastră. Deosebit de benefica este implicarea mentorilor în transformarea școlilor alături de directori de școală pentru ca aduce o perspectivă proaspătă, abordări inovatoare și resurse suplimentare în eforturile de îmbunătățire a sistemului educațional.  

Liderii din business au acces la resurse financiare, expertiză profesională și rețele extinse de contacte, resurse extrem de valoroase în susținerea eforturilor de transformare a școlilor, de la atragerea de finanțări suplimentare și parteneriate cu alte organizații până la aducerea de specialiști în diverse domenii pentru a contribui la dezvoltarea curriculum-ului sau a altor inițiative educaționale. O asemenea experiență merita traita de toti liderii din educatie! afirmă Anca Grecu, director LTDMM.  

Iată cateva dintre beneficiile parcursului în Academia de Leadership și Management Școlar: 

  • Relația de business mentorat alături de o persoană din mediul de business, în funcție de obiectivele tale de formare și transformare a școlii. 
  • Expunerea la practici din mediul educațional și de business, la experiența împărtășită de partenerii AVE. 
  • Interacțiunea cu o comunitate de directori de școală, care au misiuni asemănătoare. 

Suntem mândri de faptul că întreaga echipă managerială a liceului a parcurs acest program complex de formare care cultivă perspective, spirit și valori si clădesc o educație mai bună pentru noile generații de elevi. Atât doamna director Anca Grecu, cât și doamna director adjunct Ioana Rădulescu (absolventă a cohortei 2018) au parcurs programul Academiei de Leadership și Management Școlar. 

,,Este o adevărată onoare pentru mine să fac parte dintr-o echipă atât de remarcabilă de lideri înzestrați și motivați, dedicată schimbării în bine a educației copiilor noștri. Experiența acumulată în cadrul Academiei de Leadership și Management Școlar, sprijinită de AVE, a fost o piatră de temelie în consolidarea unei viziuni clare și puternice. Apreciez eforturile depuse de doamna director prof. Anca Grecu și doamna director prof. Aurelia Sova, care contribuie la transformarea viziunii în acțiuni concrete pentru a ghida echipa noastră managerială și profesorală. Astfel, ne-am angajat să transformăm liceul nostru într-un loc unde educația pentru știință și sănătate se îmbină armonios cu valorile fundamentale ale respectului, onestității, spiritului de echipă și responsabilității. Bravo! Felicitările mele sincere să vă însoțească în această zi specială de absolvire. Sunt convinsă că experiența bogată acumulată în aceste luni va constitui o sursă de inspirație continuă și va aduce schimbări pozitive durabile în educația pe care noi o oferim generațiilor viitoare. Împreună, suntem un exemplu viu al puterii educației de a transforma vieți și comunități.” Prof dr Ioana Radulescu, Director adjunct LTDMM, Alumni AVE 2018.

Pentru mai multe informații despre program:  https://ave-romania.ro/academia-de-leadership/