Stimați părinți,

În această perioadă magică a anului, când spiritele se încălzesc și inimile se umplu de bucurie, vă trimitem gândurile noastre dragi. Sperăm că în ghetele dumneavoastră ați găsit multă fericire și împlinire. Însă, dacă mai e loc în acele ghete minunate, pe care le purtați cu atâta dragoste, vă rugăm să adăugați și aceste rânduri cu urări sincere. Înghesuiți în acele ghete și dorințele noastre pentru voi: liniște, sănătate, prietenie și iubire fără margini. Să vă fie căldură în suflete și multă lumină!

Proiecte săptămâna trecută

Avem vise, iar fiecare dintre noi are puterea de a face alegeri corecte pentru a-și proteja viitorul. Citiți lecția prețioasă pe care am primit-o pe 28 noiembrie  despre alegerea cu atenție a fiecărui gest, mai ales atunci când vine vorba de acceptarea unei țigări, care la prima vedere poate părea o ofertă primtă gratuit, poate avea un preț imens – chiar viața însăși.

https://www.facebook.com/liceulmincubucuresti/posts/pfbid02kcgUjMQ4qX2FaTNMoqJm7Z7VJMYq5HP37Pr54q5e3tm1vwmN5bY4pjaUv85DNaQJl

Completăm viața culturală și socială a școlii noastre și am celebrat Ziua Națională a României în data de miercuri, 29 noiembrie.

https://www.facebook.com/liceulmincubucuresti/posts/pfbid02hYT5zbfsjhtxr4pG4KcQk7VaBGQ4K9EmkqFnYAHLo4StZFaPJXkkgBVc84PU7GXSl

În această perioadă minunată a sfârșitului de noiembrie, am sărbătorit nu doar Ziua Națională a României, ci și pe Sfântul Andrei, ocrotitorul țării noastre. Am marcat aceste momente cu bucurie și am adus în sălile noastre de clasă energia pozitivă a sărbătorilor, noroc și bogăție în viețile noastre cu o tradiție frumoasă și plină de însemnătate – Grâul, simbol al belșugului și vieții.

https://liceulmincu.ro/2023/12/04/intre-traditie-si-experiment-stiintific-graul-de-sfantul-andrei/

Construim nu doar decorațiuni, ci și legături durabile și amintiri care să le încălzească inimile copiilor pe tot parcursul vieții pentru că în mijlocul agitației și a tehnologiei care ne înconjoară, adevărata bogăție a Crăciunului constă în conexiunea umană, în momentele de împărtășire și în tradițiile care ne leagă de rădăcinile noastre.

https://liceulmincu.ro/2023/12/05/ne-pregatim-de-sarbatori-atelier-de-decoratiuni/

O mare bucurie ne face de fiecare dată eleva noastră, Cristina Milutinovici (cls a X a) arătându-ne cum pentru ea, povestea pasiunii ei – dansul irlandez –  este o formă de autoexprimare, de dragoste și de bucurie a vieții. Cristina, ne-a oferit ocazia să admirăm consistența mișcărilor, ritmul dat de șocul tălpilor de pe pământ, frumusețea și energia extraordinară a dansului irlandez. Felicitări, Cristina! Și îți mulțumim!

https://liceulmincu.ro/2023/12/06/cristina-milutinovici-premiata-la-campionatul-euroasiatic-de-dans-irlandez-oireachtas-and-grades-2023/

Săptămâna aceasta au fost publicate și dezbătute rezultatele la testarea internațională PISA 2022. România a participat și iată care au fost cele mai importante idei analizate:

https://liceulmincu.ro/2023/12/05/rezultate-pisa-2022/

https://educatieprinlectura.ro/cuvinte/1671-rezultate-pisa-drumul-spre-un-sistem-educational-mai-echilibrat

 

Proiecte  săptămâna 11 – 15 DECEMBRIE

 

Desigur, cea mai așteptată tradiție a sărbătorilor de iarnă este împodobirea Bradului de Crăciun, de aceea în data de 20 decembrie, în cadrul Târgului de Crăciun, premiem BRADUL INEDIT – elevii au primi informațiile de la dna prof. Cristina Costache. Termenul limită până la care se aduc brazii este 11 decembrie. Brazii votați pe facebook-ul liceului vor putea fi licitați apoi în data de 20 decembrie la Târgul de Crăciun.

 

În continuarea proiectului  GRAs în liceul nostru vă invităm să participați la un atelier de pregătit gustări sănătoase, marți 12 decembrie, de la ora 10.00. Costul atelierului este de 50 lei/pers și include produsele pentru rețete, ceai și limonada. Numărul de locuri este limitat, primii 8 înscriși vor merge în seria asta. Vă atașăm detalii despre atelier.

În următoarea săptămână, vom dedica timp evaluărilor sumative la toate clasele, acordând o atenție deosebită notării ritmice pentru fiecare materie.

Pentru clasa a XII-a, începe săptămâna simulărilor pentru Bacalaureat, 11 decembrie – Matematica, 12 decembrie – Limba Română, 13 decembrie – Biologie/Fizică, 14 decembrie – Limba Engleză.

Programul simulărilor la clasa a XII a (8,30 -12.00) nu va afecta programul claselor a IX-a – a XI-a și al clasei a V – a. Elevii de clasa a XII a în intervalul 12.00 -14.00 vor putea beneficia de ore de pregatire suplimentară – rezolvarea subiectelor după următorul grafic – luni, 11 decembrie – Matematica, marți -12 decembrie – Limba Română, miercuri – 13 decembrie – Biologie/Fizică.

Contăm pe susținerea dumneavoastră  și vă încurajăm să împărtășiți cu copiii dumneavoastră importanța prezenței și implicării în procesul de evaluare, dar și a unei abordări echilibrate în această perioadă. Le dorim tuturor elevilor mult succes și încredere în propriile capacități!

https://liceulmincu.ro/2023/12/08/suntem-pregatiti-pentru-simularile-de-bacalaureat/

 

Alte detalii administrative

Vă invităm cu drag și emoții la cea a doua ediție a Târgului de Crăciun cu vânzare, în data de 20 decembrie, începând cu ora 9.00. Fiecare clasă va avea un stand propriu și va expune obiecte și preparate de Crăciun, confecționate de ei. În ședința Consiliului Elevilor, de luni, aceștia au propus ca banii colectați să fie folosiți pentru achiziționarea de fotolii – puf în fiecare clasă.

Așadar, vă invităm să faceți parte alături de noi din magia și emoția organizării Târgului de Crăciun. Fiecare clipă de pregătire este o călătorie specială, o febră plină de anticipare și bucurie, iar participarea și implicarea directă a dumnevoastră ar completa perfect această experiență. Împreună, dorim să făurim amintiri de neuitat, să umplem fiecare moment cu zâmbete și să creăm magia Crăciunului în inimile noastre și ale celor din jur. Contăm pe implicarea, sprijinul și entuziasmul dumneavoastră și vă așteptăm la ședința COMITETULUI de organizare a Târgului de Crăciun, marți, 12 decembrie, ora 19.00 accesând următorul link

https://us06web.zoom.us/j/86598134948?pwd=1nQuRTdbkwaFNp3wKIZEd0IWRw9od6.1

Unul din momentele în care solidaritatea și unitatea devin cuvinte vii, iar atmosfera devine îmbibată de magia darului necondiționat, reflectând adevăratul sens al Crăciunului: dragostea și grija pentru cei din jur, este cel al organizării și desfășurării Secret Santa la nivelul fiecărei clase de elevi. Elevii noștri se organizează alături de profesorii diriginți și au fixat deja regulile, locul și data evenimentului.

Suntem în căutare de sponsori pentru proiectul Învață să salvezi

De obicei, în fața unor accidente, devenim conștienți de faptul că atât noi, cât și cei dragi nouă, am putea avea nevoie de prim ajutor într-un moment critic. Prin urmare, suntem în căutarea sprijinului financiar/ sponsorizări pentru proiectul nostru, o inițiativă educațională, care are ca obiectiv să înzestreze elevii din clasele I-VIII cu competențele necesare pentru a gestiona situații de urgență și a oferi prim ajutor eficient. Importanța acestei inițiative constă în faptul că abilitățile și cunoștințele dobândite pot face diferența între viață și moarte în momentele critice. Ne dorim cu toții să avem în jurul nostru persoane pregătite și capabile să acorde ajutor până la sosirea serviciilor de salvare. Suntem ferm convinși că fiecare formă de sprijin acordată proiectului nostru va aduce beneficii semnificative societății în timp, contribuind la sporirea nivelului de siguranță și protejarea vieților. Fiecare contribuție a Dvs. contează, fie că decideți să împărtășiți această veste mai departe sau să ne contactați la numărul de telefon 0726231744 pentru a afla cum puteți susține această inițiativă deosebit de importantă pentru noi.

Știți deja că susținem educația pentru știință și pentru sănătate a tinerelor generații! Dacă ești angajat, sau ai venituri din chirii, activități independente, drepturi de autor etc. poți redirecționa până la 3.5% din impozitul pe venit cu ajutorul formularului 230. Completează formularul, pe care îl găsești atașat și trimite-l scanat pe adresa contact@liceulmincu.ro  și îl depunem noi pentru tine!

Dacă doriți să ne susțineți în promovarea activităților noastre, ne-ar ajuta o distribuire a ultimului nostru articol despre 10 motive să alegi Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu.

,,La vârsta dragostei absolute, noi ȘTIM că vom izbândi

Cu educație și dragoste, lumea o vom cuceri!”

Avem aici imnul școlii noastre însoțit de mulțumirile noastre tuturor! https://www.youtube.com/watch?v=xTp3U7TT_Bg

 

IMPORTANT! DE LUNI, 27 NOIEMBRIE AU FOST EMISE FACTURILE PENTRU RATA 5 CARE TREBUIE ACHITATĂ PÂNĂ LA DATA DE 10 DECEMBRIE 2023. Dacă între timp ați achitat, vă rugăm, să ignorați acest paragraf. Plata taxelor curente și a taxelor restante (după caz) până la data de 10 ale lunii, în următorul cont RO30 UGBI 0000 0720 2840 1 RON, deschis la Garanti Bank. Dacă ați achitat deja sumele aferente, vă mulțumim și vă rugăm respectuos să ignorați acest punct al Agendei noastre.

 

Atașat găsiți meniul zilelor 11 – 15 noiembrie.

 

Cu gândurile împodobite de zăpada cristalină, vă urăm un weekend presărat cu momente de liniște și căldură. Să fie timpul potrivit pentru a vă conecta cu voi înșivă și cu cei dragi și să vă bucurați de fiecare fulg de zăpadă care dansează în aer. 

 

Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu

Atelier de deserturi meniu 11-15 decembrie liceu

230_LTDMM