Liceul nostru se în campania „Plantez Speranță la Distanta”, o inițiativă de amploare parte din proiectul „Romania plantează pentru mâine”. Aceasta a fost posibilă datorită susținerii OMV Petrom.  

Ne-am înscris și am primit puieți care au fost plantați și vor prinde rădăcini la Școala Gimnazială „Dr.Mioara Mincu” din Comuna Conțești, județul Dâmbovița și o parte la Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”. Și doamna Alina Radu din partea Școlii ne-a o ferit o mână de ajutor și am reușit să ducem proiectul la bun sfârșit. Acești puieți vor deveni simboluri ale angajamentului nostru față de mediu. Participarea la această campanie nu înseamnă doar plantarea de copaci; reprezintă, de asemenea, o oportunitate pentru educarea noastră în ceea ce privește importanța conservării naturii și a responsabilității față de mediu. 

Suntem recunoscători că facem parte din mișcarea „România plantează pentru mâine” și că putem contribui la construirea unui viitor verde pentru generațiile viitoare. Ne așteptăm cu nerăbdare să vedem cum acești puieți vor crește și vor transforma peisajul nostru, reflectând angajamentul nostru continuu față de mediu. 

,,În fiecare sămânță pe care o punem în pământ, în fiecare rădăcină care își găsește drumul, în fiecare frunză ce îmbrățișează soarele, noi sădim nu doar copaci, ci speranța și sănătatea mediului nostru. Fiecare arbore este un garant al aerului pe care îl respirăm, un gardian al solului care ne hrănește și al echilibrului care ne menține viețile. A planta un copac este nu doar un gest de grijă, ci o promisiune că natura va răspunde la chemarea noastră și va îmbrățișa din nou inima Pământului într-un dans infinit al regenerării și al sănătății durabile. Așadar în cadrul Proiectului Adoptă un copac – România plantează pentru mâine, noi am plantat copacii primiți cu speranța că vor duce mai departe povestea vieții.” Prof dr Ioana N. Rădulescu, director adjunct LTDMM

Iată o serie de resurse: 

       • Ghid video de plantare :
https://www.youtube.com/watch?v=K1CBRHggJko