În cadrul clubului nostru de științe în limba engleză – Science Squad – am avut o sesiune plină de  descoperiri fascinante, toate în jurul temei captivante a presiunii. Elevii noștri nu doar că au învățat despre conceptul de presiune, dar au și aplicat cunoștințele lor construind propriile rachete și lansându-le cu succes pe terenul de sport al școlii noastre. Cine ar fi crezut că elevii noștri vor putea realiza propriile rachete și lansatoare? 

Sesiunea nu s-a oprit aici – sub misiunea noastră dedicată #educatiepentrusanatate, am extins învățarea către conexiunea dintre știință și sănătate. Elevii au măsurat tensiunea arterială și pulsul pentru a înțelege modul în care presiunea afectează corpul nostru în viața de zi cu zi. Prin această abordare holistică, elevii noștri au înțeles nu doar aspectele teoretice ale presiunii, ci și impactul acesteia asupra sănătății lor. 

Un alt mod de a înțelege conceptul de presiune a fost exemplificat prin controlarea mingii de ping pong în timp ce plutește deasupra unui uscător de păr. 

Fenomenul  se explică  prin generarea unei forțe de ridicare, care compensează forța gravitațională, permițând mingii să rămână în suspensie deasupra uscătorului de păr, datorită diferenței de presiune între partea de sus și partea de jos a mingii de ping-pong  

Activitatea noastră dedicată conceptului de presiune în cadrul Science Squad a fost o experiență educativă de neuitat. De la rachetele zburătoare până la măsurătorile de sănătate, am demonstrat că învățarea științifică poate fi captivantă și relevantă pentru viața de zi cu zi. Suntem mândri de realizările elevilor noștri și suntem nerăbdători să continuăm să explorăm noi orizonturi științifice în săptămânile viitoare.