Conferința ,,For Woman in Science Conference Get Inspired by Leaders in Sciences.” a fost o oportunitate binevenită de a celebra Ziua Internațională a Femeilor în Știință. În contextul acestei zile internaționale, o serie de entități de prestigiu din România, precum Comisia Națională a României pentru UNESCO, L’Oreal România, Ambasada Franței în România și Institutul Francez în România, s-au unit pentru a organiza conferința ,,For Woman in ScienceConference Get Inspired by Leaders in Sciences.” Evenimentul a avut loc joi, 8 februarie, între orele 14:00 și 17:00, aducând împreună lideri de excepție din domeniul științific pentru a inspira și a încuraja implicarea femeilor în cercetare și descoperiri științifice. 

Din partea liceului nostru, prof. Iulia Leuciuc, alături de Tudosa Ioana, Truica Alexia, Barbu Mariana, Antohi Bianca, eleve pasionate de științe, au ales să se înscrie și să participe la eveniment. Cu siguranță, conferința a reprezentat o oportunitate unică pentru participantele noastre de a interacționa direct cu lideri de frunte din domeniul științei, de a afla despre experiențele lor, provocările întâlnite și succesele obținute. Printre speakeri s-a numărat și Anne L’Huillier, laureata premiului Nobel în Fizică. Prezența acestor femei excepționale în știință a deschis orizonturi și a oferit modele de urmat pentru tinerele cercetătoare aflate la începutul drumului lor în lumea științifică.  

De-a lungul conferinței, s-au dezbătut teme precum rolul femeilor în știință, provocările cu care se confruntă în acest domeniu și necesitatea de a promova egalitatea de gen în cercetare. De asemenea, s-au evidențiat aspecte legate de inovație, descoperiri recente și impactul pe care femeile îl au în progresul științific. 

Suntem bucuroși că putem încuraja elevele noastre de a lua contact cu astfel de contexte benefice creșterii lor personale și academice. Chiar săptămâna aceasta, echipa Technovation Girls ne-a vizitat și a discutat împreună cu elevele noastre despre o oportunitate nouă în domeniul tehnologiei, despre un program internațional care are la bază crearea unei aplicații.
https://www.loreal.com/en/news/commitments/fwis-festival/