Suntem încântați să împărtășim cu voi experiența remarcabilă pe care am avut-o la workshop-ul „Creativitate și Inovație”, organizat în cadrul Proiectului InnoGROW, alături de Asociația Ascendis. 

Echipa noastră, formată din profesori și elevi, a fost gata să exploreze lumea creativității și inovației. Încă de la început, am fost captivați de atmosfera vibrantă și de dorința de a învăța lucruri noi, prin intermediul activităților interesante. 

Workshop-ul a fost conceput ca un curs interactiv, unde am avut ocazia să ne exprimăm în mod autentic creativitatea și să învățăm diverse tehnici și metode de inovație. Am fost încurajați să exersăm gândirea critică, abilitatea de rezolvare a problemelor și colaborarea în echipă, aspecte esențiale în lumea actuală. Am căutat provocări în comunitatea noastră, iar în echipe, am început să dezbatem și să ne pregătim pentru identificarea soluțiilor cheie. 

În cadrul acestui workshop, am avut oportunitatea să ne cunoaștem mai bine colegii și profesorii, să colaborăm într-un mediu stimulativ și să ne îmbunătățim abilitățile de comunicare și de lucru în echipă. 

Experiența noastră la acest workshop nu numai că ne-a îmbogățit cunoștințele și abilitățile, dar ne-a și inspirat să explorăm continuu domeniul creativității și inovației. 

,,Mi s-a părut foarte interesantă abordarea lui Carmen Ciurariu în cadrul workshop-ului. A vorbit despre creativitate într-un mod care m-a făcut să-mi reconsider propriile convingeri. De multe ori, primul răspuns pe care îl avem atunci când vine vorba despre creativitate este că nu suntem creativi sau că nu suntem prea creativi. Totuși, Carmen ne-a reamintit că avem creativitate, este o caracteristică innăscută în fiecare dintre noi. Depinde de noi să o cultivăm și să o dezvoltăm în funcție de contextul în care ne aflăm, de oportunitățile care ne apar, de nivelul nostru de curiozitate și entuziasm, și de întrebările pe care ne dăm voie să ni le adresăm. 

Un aspect fascinant pe care l-a adus în discuție a fost modul în care creativitatea poate fi stimulată și direcționată către inovație. De la probleme grave precum lipsa de verdeață și oxigen în mediul înconjurător, până la provocări mai personale sau de zi cu zi, cum ar fi îmbunătățirea unui produs cosmetic, ca rimelul, pentru a se potrivi mai bine nevoilor și așteptărilor utilizatorilor. 

A fost creat un mediu propice în cadrul acestui workshop, unde fiecare participant a avut șansa să-și exploreze și să-și dezvolte creativitatea, în scopul de a ajunge la inovație. 

Este esențial pentru a crește și a evolua într-o societate în continuă schimbare, iar abordarea lui Carmen ne-a ajutat să înțelegem că avem resursele necesare pentru a face acest lucru. În plus, cu o parte dintre voi, ne vom revedea pe data de 9 aprilie, pentru a continua această călătorie captivantă în lumea creativității și inovației. Mulțumim, Carmen!”  Ioana Rădulescu, director adjunct LTDMM 

 

Suntem recunoscători pentru ocazia de a participa la acest eveniment și suntem nerăbdători să împărtășim cunoștințele și experiențele noastre cu întreaga comunitate a liceului.