Stimate părinte,

 

Ne preocupă siguranța și bunăstarea emoțională a copiilor, iar simțul nostru parental este copleșit atunci când îi vedem suferind din cauza unor certuri cu colegi sau a actelor de bullying la care pot fi expuși. Cu toate acestea, dincolo de impactul imediat, conflictele ne oferă oportunitatea de auto-reflecție și creștere personală. Ele ne dezvăluie abilitățile lipsă și resursele emoționale pe care trebuie să le dezvoltăm pentru a depăși aceste momente dificile. Chiar dacă ne dorim să-i protejăm pe cei mici, conflictele sunt inevitabile și, în loc să le evităm, trebuie să le privim ca pe niște lecții de viață. Ne revine nouă, ca adulți, să schimbăm perspectiva și să-i învățăm pe copiii noștri să-și asume responsabilitatea într-un conflict și să îl rezolve într-un mod sănătos. De aceea, te invităm să participi marți, 16 aprilie, de la ora 17:00, pe Zoom, la conferința “Conflictele ca oportunități de învățare”, susținută de psiholog Domnica Petrovai.

https://www.facebook.com/events/946234564171059

 

Proiecte  săptămâna  8 – 12 aprilie 2024

În contextul în care puține școli își concentrează eforturile pe formarea competențelor de creativitate și inovație la elevi, suntem mândri să facem parte dintr-un grup select care aduce în școală resurse și expertiză de înaltă calitate, prin intermediul Asociației Ascendis. Această asociere nu este întâmplătoare; Ascendis este cunoscută pentru colaborările sale cu marile companii de pe piață, aducând în mod constant formări profesioniste și inovatoare. Dacă doriți să vă faceți o idee despre clienții cu care Ascendis colaborează, puteți accesa lista lor aici: https://ascendis.ro/ro/clienti

Echipa noastră de elevi a participat la al doilea workshop al Concursului innoGROW, organizat alături de Asociația Ascendis. Această experiență a fost una captivantă și încărcată de energie, oferindu-ne oportunitatea de a identifica și de a dezvolta soluții inovatoare pentru problemele din comunitatea noastră.

https://liceulmincu.ro/2024/04/12/hackathonul-de-idei-descoperim-solutii-pentru-comunitate/

În fiecare an, pe 7 aprilie, odată cu sărbătorirea Zilei Mondiale a Sănătății, comunitatea globală se reunește pentru a sublinia importanța sănătății și a bunăstării în viețile noastre. Pentru noi, Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, alături de Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” , această zi este un moment crucial pentru a reflecta asupra misiunii noastre: educația pentru sănătate. Vă lăsăm un clip video cu mesajele elevilor noștri cu ocazia acestei zile.

https://www.facebook.com/liceulmincubucuresti/videos/453706290347842

Clubul de științe în limba engleză – Science Squad și-a desfășurat întâlnirea săptămânală cu o serie de activități captivante. Întâlnirea a debutat cu o prezentare informativă și captivantă realizată de Ela, care a explorat resursele naturale din Japonia.  Ulterior, discuțiile au evoluat către materialele și polimerii utilizați în mod obișnuit în tehnologie și producție. De la nylon, teflon și kevlar, până la lycra și alte materiale naturale precum bumbacul și lâna, membrii clubului au avut ocazia să învețe despre proprietățile unice ale fiecărui material și aplicațiile lor practice.

https://liceulmincu.ro/2024/04/09/clubul-de-stiinte-in-limba-engleza-science-squad-despre-resurse-si-materiale/

Dincolo de cifrele și calculele pe care le învață în școală, este important ca elevii să înțeleagă cum să aplice aceste cunoștințe în viața reală. Dacă sunteți curioși să aflați replicile savuroase ale elevilor de clasa a V a din timpul orei de matematică puteți accesa link-ul

https://liceulmincu.ro/2024/04/10/ora-de-matematica-altfel-despre-cum-planifici-si-organizezi-lista-de-cumparaturi/

Astăzi, în ultima zi a săptămânii, am îmbinat utilul cu plăcutul. Am făcut triunghiul 🔺 vitamina D – endorfine – cunoaștere (biologie – sport – limba engleză), cu probe specifice. Ne bucurăm de colaborare și lucru în echipă între elevii claselor de liceu, dar și între profesorii noștri.

https://www.facebook.com/liceulmincubucuresti/posts/pfbid0GLxtVMGt3paKFsFu6nUJbeqLqhhg3ysWt65FYzr4v1DhcM8ahspnhUJ1KCwpnQDcl

Felicitări elevilor pentru succesul obținut la informatică – certificarea ECDL – elevii Gorovei Theodora și Vitoș David și pentru premiile la Concursul Național ASUS (Bota Achim Lucian, Apreutesei Theodor, Popa Tănase Maria), pregătiți de către dna profesor Bușe Corina!

Celor care au reușit să se califice la etapa următoare a Concursului ROG High School Challenge, (elevii Hossu Longin Teodor, Miron Matei, Garici Misai Nicholas Andrei) le dorim mult succes și vă încurajăm să dați tot ce aveți mai bun pentru a reprezenta cu demnitate liceul nostru. Etapa va avea loc în zilele de 15 și 16 aprilie 2024, la Liceul Teoretic „TUDOR VLADIMIRESCU” (Bulevardul Iuliu Maniu, Nr. 15, Cod Poștal 061075), între orele 9:00 – 10:00. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe dna prof. de informatică, Alina Faur, la numărul de telefon: 0727154515.

Proiecte  săptămâna 15 – 19 aprilie 2024

Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila! este gazda Conferinței Anuale a Modulului European de Nursing, care se va desfășura la București, în perioada 17-20 aprilie. Membră a Modulului European de Nursing (ENM), din anul 1999, alături de şcoli şi universităţi de nursing din majoritatea ţărilor europene, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează anual câte 3 schimburi de experienţă, oferind burse de studiu internaţional participanților. Le dorim mult succes!

https://www.scoalacdavila.ro/conferinta-enm-2024/

În următoarele zile, 16 -17 aprilie,  ne bucurăm să fim parte din proiectul „Career Day”, inițiat de Școala de Valori și Asociația Business Service Leaders (ABSL), având ca obiectiv furnizarea de inspirație elevilor de liceu din întreaga țară. Acest proiect constă în sesiuni de povestire cu trei experți din diverse domenii de activitate, urmate de o sesiune de dialog și networking cu participarea unor experți de marcă, precum Recruitment Group Head, Manager, Resource Manager, Head of People & Culture, HR Manager de la companii de renume precum Wipro, UniCredit Bank Austria, Branch Romania, Luxoft și Booking Holdings Romania. Acești specialiști vor fi prezenți în liceu pentru a împărtăși din experiența lor profesională. În cazul în care elevii nu doresc să participe la acest program, vor continua să participe la orele de curs planificate, fără modificări în programul lor obișnuit.

Ca urmare a colectării propunerilor Dvs. de activități pentru Săptămâna Verde, ce va avea loc în perioada 22 – 26 aprilie 2024 în zilele de marți, joi și vineri vor fi organizate excursii la Târgoviște, Busteni și Făgăraș. Detalii la domnii profesori diriginți sau organizatorii excursiilor prof economie Iulia Leuciuc (0725574192) respectiv pentru clasele a XII a, prof fizică Daniela Aldea (0726716167).

Suntem încântați să vă anunțăm că vom organiza Ziua Porților Deschise pe 23 aprilie și vă invităm să vă alăturați nouă pentru a descoperi lumea minunată a #educațieipentruștiință și a #educațieipentrusănătate. Această ocazie oferă șansa de a explora facilitățile noastre, de a întâlni profesorii și de a participa la ateliere captivante pregătite special pentru copii și părinți.

Invitație pe care o puteți transmite celor interesați: https://liceulmincu.ro/2024/04/09/ziua-portilor-deschise-23-martie-2024/

Facultatea de Fizică a Universității din București organizează Concursul interdisciplinar pentru elevi „Hands on Universe” în data de 18 Mai 2024 ora 11.00. La acest concurs pot participa elevi din București și din țară, cu prezentări ale preocupărilor lor în domeniul STEM. Regulamentul concursului este disponibil la adresa:

https://www.fizica.unibuc.ro/Fizica/Evenimente/Docs/REGULAMENT_HOU_2024_Final.p Înscrierile se fac până pe data de 10 Mai. Detalii prof fizică, Aldea DANIELA

Asociația pentru Valori în Educație (AVElansează – Concurs cu premii, pentru liceeni!📢

S-au deschis înscrierile pentru Early Innovators Business Plan Competition, un concurs care pune accent pe antreprenoriatul văzut ca un set de competențe dobândite și nu înnăscute.

➡️Ce trebuie făcut? Liceenii, indiferent de vârstă și profil, trebuie să conceapă un plan de afaceri în 21 de puncte, conform documentelor de concurs, disponibile pe: https://early-innovators.eu/documentele-concursului

➡️Termenul limită de transmitere a formularului de înregistrare este 22 aprilie 2024, iar cel de transmitere a planului de afaceri este 22 iulie 2024.

Partenerul nostru Teatrul Excelsior Bucuresti deschide un call PENTRU EMAUS project by Tangent co-producător: Teatrul Excelsior Bucuresti, parteneri: Hearth / Casa KERIM, LiterNet, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” București. Elevii vor putea descoperi rolul și responsabilitățile fiecărui membru din echipa unei producții teatrale, dar și ce resurse creative și tehnice implică realizarea unui spectacol. Vor putea asista la repetiții, crearea costumelor, montarea decorului și a luminilor și vor putea să-și exprime liber opinia

Înscrie-te, până pe 3 mai 2024, la open call prin completarea acestui formular https://forms.gle/bHvtVvVZ5Rm1mY2i9 și vei avea ocazia să te implici activ în toate etapele de lucru ale spectacolului EMAUS, precum și în campania de promovare.

Între 11 și 14 aprilie în București, la Modul Cărturești, va avea loc 𝐒𝐡𝐨𝐫𝐭. 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐳𝐚̆ 𝐬𝐜𝐮𝐫𝐭𝐚̆. Festivalul revine în acest an cu un format nou ce adună 30 de scriitori și scriitoare, 8 moderatori și muzicieni, în 4 orașe: București, Cluj, Iași și Timișoara.

Mai multe detalii găsiți pe pagina dedicată evenimentului:

https://www.facebook.com/events/8220158381346063/

#cofinantatdeAFCN

Universitatea Româno- Americană organizează cea a IX a ediție a tîrgului de joburi și internship-uri RAU JOB FAIR, în data de 16 aprilie cu scopul creării de oportunități concrete pentru viitorii absolvenți atât din punct de vedere al integrării pe piața muncii, cât și pentru dezvoltarea perspectivelor de carieră. Detalii găsiți accesând link-ul

https://educatieprinlectura.ro/stiri/2083-comunicat-de-presa-targul-de-joburi-si-internship-uri-rau-job-fair-a-ix-a-editie-isi-deschide-portile-pe-16-aprilie?fbclid=IwAR3vfql3BM9ak35nTIE07E2wp1YC7NjPEH9BUq7d0ZmzNQepnesmuUn8h7c

Sâmbătă, 13 aprilie, Ambasada Japoniei în România îi invită pe bucureșteni și pe turiști la festivalul florilor de cireș „Hanami”. Evenimentul va avea loc în intervalul 12:00-14:00, în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău). Despre eveniment dar și alte concerte, petreceri, spectacole de teatru puteti găsi în articolul –

https://b365.ro/unde-iesim-prin-bucuresti-in-acest-weekend-calduros-festival-in-gradina-japoneza-strazi-deschise-si-targ-de-adoptii-pe-lista-evenimentelor-din-perioada-12-14-aprilie-528780/?fbclid=IwAR3W2n7T73HUkacO8_-c2X8bERYXNP3SlDy_o8xH2Q5zTQl5wjV1BjfIQZo

Weekendul viitor, în zilele de 19-20 aprilie, Art Safari aduce, din nou, arta mai aproape de oameni.  Nopți cu dansuri la muzeu, muzică și tururi ghidate în 6 expoziții noi. Prețurile și programul complet, pe zile găsiți accesând link-ul

https://b365.ro/art-night-out-in-weekend-la-art-safari-nopti-cu-dansuri-la-muzeu-muzica-si-tururi-ghidate-in-6-expozitii-noi-presurile-si-programul-complet-pe-zile-528585/?fbclid=IwAR3SKrGcWg1rBKacGSHS4R15nuDH_DjIU6ezvE2_p6Z42WBe5I18Vt2lVy8

La sesiunea de Comunicări Științifice pe Teme de Cultură și Civilizație ale Spațiului Anglo-Saxon, cu participare regională, în data de 9 Mai 2024, din partea Liceului avem urmatorii elevi doritori:Ela Senturek, Apreutesei Theodor, Bota Achim Lucian, Ionita Rebeca, Moceanu Laura, Buiac Maria, Chiteanu David, Popa Maria, Pordea Sebastian, Daniela Achim, Petrovici Rebeca, Amalia Zgripcea, Cristina Milutinovici, Sfredel Mihai. Succes! Detalii dna prof. engleză, Tamaș Mara.

În această lună binecuvântată a Ramadanului, exprimăm și noi urări de pace, împliniri spirituale în timp ce vă dedicați rugăciunii și lumină către toți membrii care fac parte din această comunitate. Sărbători binecuvântate și Ramadan Kareem!

Alte detalii administrative

Vă reamintim că respectarea Regulamentului Intern de Organizare și Funcționare, precum și a statutului elevului și a tuturor normelor în vigoare în unitatea de învățământ este obligatorie! Orice încălcare a acestora va fi sancționată conform legii.

Este important să subliniem că nu este permisă purtarea pantalonilor scurți, în timpul orelor de curs, iar în zilele de luni până joi este obligatoriu ca elevii să poarte uniforma școlară, incluzând tricoul cu însemnele liceului.

Campania de admitere  – organizăm admitere la clasa a V a

https://liceulmincu.ro/2024/04/02/procedura-pentru-admiterea-in-clasa-a-v-a-cu-predare-a-unei-limbi-moderne-de-circulatie-internationala-in-regim-intensiv/

Și Am lansat campania de Admitere 2024-2025. Toate informațiile despre procedura de înscriere, despre oferta noastră educațională și program, despre taxe și activități extracurriculare găsiți pe pagina noastră de ADMITERE:

https://liceulmincu.ro/scoala-gimnaziala-admitere-2024-2025-scoala-privata-bucuresti/

https://liceulmincu.ro/admitere-2024-2025-liceu-privat-bucuresti/

 

Suntem în căutare de sponsori – donații pentru proiectul Transformă 20% într-un proiect pentru educație STEM https://liceulmincu.ro/implica-te/

Știți deja că ne dedicăm și susținem educația pentru știință și pentru sănătate a tinerelor generații! Dacă ești angajat, sau ai venituri din chirii, activități independente, drepturi de autor etc. poți redirecționa până la 3.5% din impozitul pe venit cu ajutorul formularului 230. Completează formularul de pe site și trimite-l scanat pe adresa contact@liceulmincu.ro  și îl depunem noi pentru tine!

Plata taxelor curente și a taxelor restante (după caz) până la data de 10 ale lunii, în următorul cont RO30 UGBI 0000 0720 2840 1 RON, deschis la Garanti Bank. Dacă ați achitat deja sumele aferente, vă mulțumim și vă rugăm respectuos să ignorați acest punct al Agendei noastre.

Atașăm meniul săptămânii 15 – 19 aprilie 2024.

,,Să avem curajul de a cere ceea ce simțim că avem nevoie, să oferim cu compasiune ceea ce nu putem primi și să fim în stare să iertăm doar ceea ce rămâne!,,

Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu

meniu 15-19 aprilie