Prof. Ioana Rădulescu, director adjunct la liceul nostru, traversează un proces de formare și dezvoltate în cadrul unui program Executive MBA (Executive Master of Business Administration). Într-un articol de pe blogul personal ne povestește cum a fost una dintre recentele experiențe din cadrul programului.

În lumea antreprenoriatului, învățarea și adaptabilitate sunt niște procese continue, iar pentru cei care aspiră să își dezvolte afacerile și să își îmbunătățească abilitățile de leadership, un program de Executive MBA (Executive Master of Business Administration) poate fi cheia succesului. Cu toate acestea, într-o piață aglomerată de programe de acest fel, găsirea unei experiențe autentice și inovatoare poate fi o provocare. În cadrul experienței programului EMBA de la ASEBUSS Business School and Georgia State University, Atlanta/ Georgia, USA – EMBA, la cursul de antreprenoriat, Alina Parincu, un profesor pasionat, ne a introdus o nouă viziune asupra predării acestui curs. Ne-a condus în locuri vibrante, Restaurantul Pescăruș, respectiv One Towers Floreasca unde am interacționat cu adevărate „biblioteci umane” – oameni cu experiență antreprenorială reală.

[…]

Spre final, am fost cucerită de perspectiva sa asupra educației și sistemului de învățământ. El ne-a provocat să ne întrebăm: de ce ar trebui să mai învățăm concepte, cum ar fi împărțirea cu 3 sau 4 cifre, într-o lume tot mai digitalizată? În loc să ne concentrăm pe aceste detalii, ar trebui să ne concentrăm mai degrabă pe dezvoltarea abilităților umane esențiale și pe înțelegerea complexității lumii moderne. Ne-a argumentat că este necesar să ne adaptăm metodele de predare la nevoile și cerințele generației actuale, „Poate da, Petrică, nu mai este sfânta culegere care să îi învețe pe elevi matematica ce ne trebuie azi” … poate au nevoie de o culegere ce le încurajeză învățarea activă și dezvoltarea personală. „Și da, putem scoate temele pentru acasă dacă le punem copiilor altceva în locul lor” este de părere Daniel, ceva care să le genereze învățarea!

Director adjunct LTDMM, Prof. dr. Ioana Rădulescu

Citește întreaga experiență aici: https://ioana-radulescu.blogspot.com/2024/04/inspiratie-de-la-antreprenori-invata.html