,,Ne-am bucurat să fim parte din proiectul „Career Day”, inițiat de Școala de Valori și Asociația Business Service Leaders (ABSL), având ca obiectiv furnizarea de inspirație elevilor de liceu din întreaga țară. Acestă întâlnire a proiectului a constat în sesiuni de povestire cu experți din diverse domenii de activitate, urmate de o sesiune de dialog in care elevii nostri au avut ocazia să le adreseze întrebări despre parcursul lor profesional de director de comunicare, director de Soft-uri, manager implementation, manager sales în companii în care au activat sau activează precum Alliantz, Dental, Mood Media și să lămurească ce perspective de carieră oferă un job al prezentului – Service Delivery Lead, Service Delivery Operations Specialist, Regional Marketing & Employer Branding Manager, Global Mobility Manager. Printre invitații care au  inspirat elevii din școala noastră se numără:  

  • Alexandra Alexe, Communication Executive la Allianz Partners Romania  
  • Natalia Garconita, Transition and Implementation Manager la Allianz Partners Romania  
  • Stefan Serban, Manager Sales Operations USC la Carestream Dental Romania  
  • Eugen  Popp, Director of Software Delivery la Mood Media Romania 

Aceștia ne-au povestit din experiența și viața lor profesională, despre primele joburi avute în liceu sau în facultate și, de asemenea, ne-au oferit sfaturi prețioase. Au răspuns la întrebări de tipul: Ce înseamnă jobul pe care fiecare dintre voi îi are? Care au fost primele joburi pe care le-ați avut când ați intrat pe piața muncii și ce provocări, dorințe și așteptări ați avut la început de la piața muncii? Care au fost puncte de schimbare (shift) în carieră și ce credeți că a condus la acest schift? Cum arată timpul liber pe care îl mai aveți? Ce hobby-uri balanțează activitatea profesională? 

De asemenea, elevii au completat seria întrebărilor cu propiile curiozități specifice. Interesul a fost observat începând cu clasa a aV-a și până la elevii de liceu de clase mai mari.   

Ne bucurăm că am avut această oportunitate, de a aduce un proiect atât de important, de impact, în fața elevilor noștri. Punem accent constant pe orientarea lor academică și în carieră și astfel, îi punem în contact cu diverse experiențe, instituții și profesioniști din diverse domenii. 

,,În cadrul întâlnirii de azi, participanții la programul Career DAY au avut ocazia să descopere în profunzime ce înseamnă joburile pe care fiecare dintre invitați le ocupă. Prima întrebare evidentă a fost: „Ce înseamnă jobul pe care fiecare dintre voi îl are?” 

 Eugen Popp a evidențiat complexitatea din spatele unui simplu buton de pe un meniu digital sau din spatele muzicii difuzate în magazine. „Pare simplu, dar este un sistem complex în spate care să facă să apeși pe un buton și să răsune aceeași muzică în toate magazinele țării,” a explicat el. Fascinat de tehnologie și inovație, a împărtășit cum interesul său pentru programare și roboți a venit de la o doamnă profesoară care i-a dus într-o activitate extrașcolaro: „Când am văzut sute de roboți, am fost fascinat și mi-am zis: eu aici vreau să fiu!” 

Natalia Garconiță, a vorbit despre provocările și recompensele unui job în care pasiunea și satisfacția personală sunt la fel de importante ca și venitul financiar. „Îmi plăcea atmosfera, mulți prieteni, dar era part-time și bani puțini,” a mărturisit ea. 

  Și totuși, pe lângă pasiune și satisfacție, s-a vorbit și despre provocările și transformările pe care le implică o carieră în management. „Am intrat în management pentru a schimba ceva, pentru a lupta cu sistemul,” ne-a mărturist Ștefan Șerban. „Partea proastă este că nu conduci nimic sărind treptele respective…” 

În plus, discuțiile au abordat și aspecte legate de siguranța cibernetică și proiectele viitoare, subliniind importanța adaptării la schimbare și la evoluția tehnologică. Poveștile personale și reflecțiile au adus în prim-plan complexitatea și diversitatea carierelor moderne, arătând că în spatele fiecărui titlu se află o poveste și o pasiune ce merită să fie explorate și înțelese în profunzime. 

„Acum e momentul să testezi, să greșești și să descoperi ce îți place cu adevărat. Fiți deschiși la noi experiențe și nu vă temeți să faceți greșeli, deoarece acestea sunt o parte naturală a procesului de învățare și creștere. Fiți atenți la detalii (la ce vă place și la ce sunteți buni) și observați cum pot contribui la succesul vostru în carieră. O bună comunicare și o gestionare eficientă a timpului sunt două abilități cheie care pot fi cultivate în fiecare zi. Găsiți începutul în îmbunătățirea acestor abilități și veți vedea cum vă va influența pozitiv parcursul profesional. Fără să studiezi și să înveți constant, există riscul să vă plafonați și să nu vă puteți atinge întregul potențial. Într-o lume cu peste 200 de influenceri, doar cei mai buni 10 reușesc să iasă în evidență! Investiți în dezvoltarea voastră personală și profesională pentru a fi unul dintre acești lideri de top.” 

Participanții la Career DAY nu s-au ferit să abordeze întrebări curajoase si pertinente, indiferent de vârstă sau experiență. Atât elevii din clasa a V-a, cât și cei de clasa a IX-a au pus întrebări relevante și inspirate, îndreptate spre înțelegerea esenței carierelor și a deciziilor de viață. 

Într-o lume în care munca de la distanță a devenit tot mai comună: „Remote sau nu?” elevii au dorit să afle opiniile invitaților cu privire la acest subiect. 

O altă întrebare care a stârnit interesul a fost legată de facilitățile suplimentare oferite de companii pentru angajați, în afara beneficiilor tradiționale precum mașina și telefonul de serviciu. Invitații au adus în discuție aspecte precum dezvoltarea personală și profesională, subliniind importanța acestora în retenția și satisfacția angajaților. 

O întrebare care a stârnit interes a fost: „De ce ați rămas în România?” Răspunsurile invitaților au fost variate și relevante pentru diferite perspective de viață și carieră. 

Echilibrul în toate,” a spus Natalia, subliniind importanța găsirii unui echilibru între viața profesională și cea personală.  

Eugen a completat răspunsul cu patru aspecte care influențează satisfacția și implicarea angajaților: relația cu șeful direct și sentimentul de înțelegere pot fi decisive în decizia de a rămâne la un loc de muncă. Satisfacția în munca zilnică: Posibilitatea de a se simți împliniță și de a-și găsi satisfacția în activitățile zilnice de muncă este esențială pentru menținerea angajamentului. Colaborarea cu colegii: O echipă colaborativă și susținătoare poate face diferența în experiența profesională a unui angajat. Oportunitățile de dezvoltare personală: Posibilitatea de a învăța și de a se dezvolta profesional este un motiv puternic pentru a rămâne la un loc de muncă. 

Cu toate acestea, invitații au atras atenția că nu există un loc de muncă perfect și că este normal să existe compromisuri. „Nu o să le ai pe toate perfecte!” a subliniat unul dintre participanți. 

Pe lângă aceste aspecte, Ștefan Șerban a adăugat perspectiva sa: „Salariul nu e mereu cel mai important. Dacă este demotivant din punct de vedere financiar, este posibil să cauți alte oportunități. Dar dacă este acceptabil, poți îndrepta atenția către alte aspecte, cum ar fi cultura și traiul în țara respectivă.” 

Moderatoarea întâlnirii, Oana Bernecher, (trainer programe educationale din partea Asociației Școala de Valori) a încheiat îndemându-i pe invitați să le ofere adolescenților prezenți câteva sfaturi valoroase pentru drumul lor în liceu și dincolo de el. 

Natalia Garconiță a încurajat adolescenții să își testeze pasiunile și să se implice într-o varietate de activități. „Încercați să testați ce vă place și combinați, fiți curioși și implicați-vă în cât mai multe activități. Nu se știe niciodată când și ce vă va plăcea.” 

Ștefan Șerban a subliniat importanța comunicării deschise și a dialogului cu părinții în ceea ce privește alegerile de carieră. „Poate părinții vă împing către o anumită carieră, dar discutați subiectul, dezbateți, găsiți argumentele care să susțină dorința voastră. Încercați să înțelegeți ambele părți, punctul de vedere al părinților și puneți întrebări de ce vrea părintele să  faceți asta? Sunteți o generație digitală, veniți cu argumente care să vă susțină deciziile și să nu vă fie frică să vă susțineți.” 

Eugen Popp a încurajat tinerii să acorde importanță obținerii diplomei de bacalaureat și să fie deschiși la schimbare în carieră. „Dați Bacul! Luați bacul! Schimbați jobul după câteva luni de experiență și veți vedea că experiența în 3 companii diferite, cu domenii diferite, vă va deschide orice ușă!” 

 

Cu recunoștință, transmitem sincere mulțumiri Asociației Școala de Valori, Francescăi Savu,  (manager proiect Career Day din partea Asociației Școala de Valori); Mariei Ștolea (manager proiect Career Day din partea ABSL);  și speakerilor speciali pentru prezența și experiența împărtășită. Apreciem valoarea adusă comunității noastre școlare și îi așteptăm cu mare, mare bucurie să revină și în alte ocazii pentru a continua să ne inspire și să ne îndrume.”  

Director adjunct LTDMM, Rădulescu Ioana 

 –

Association Business Service Leaders în România (ABSL) este cea mai importantă organizație care reprezintă sectorul de business services, adunând în componența sa peste 80 de companii precum UniCredit România, Bosch, Vodafone, Deloitte, HP, Samsung, Michelin etc. (care își desfășoară activitatea în domenii precum Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Information Technology Outsourcing (ITO), Research and Development (R&D)).  

https://www.absl.ro/  

Asociația Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală și non-profit, înființată în 2009, care oferă tinerilor și profesorilor din mediul preuniversitar experiențe care pun accentul pe identificarea potențialului individual, dezvoltarea competențelor pentru viață și creșterea abilității de a lucra colaborativ, multidisciplinar și multigenerațional. Din 2010 până în 2023, au ajuns prin intermediul atelierelor  la 164.234 de tineri și 11.916 de profesori din toată țara. 

https://scoaladevalori.ro/