Elevii claselor a IX-a și a X-a de la liceul nostru au avut privilegiul să sărbătorească Ziua Internațională a Asistentului Medical printr-o vizită specială la Spitalul Clinic  Colentina. Sub coordonarea doamnei Prof. Cristina Costache, aceștia au avut șansa să interacționeze direct cu asistenții medicali și să afle mai multe despre profesia lor. 

„Considerăm deja o tradiție vizita la Spitalul Clinic Colentina în apopierea Zilei Internaționale a Asistentului Medical. Oferim flori drept recunoștință pentru această profesie și ne inspirăm din poveștile cadrelor medicale. Elevii sunt întodeauna curioși să afle mai multe și vin cu întrebări tot mai interesante.” transmite prof. de nursing Cristina Costache

Întrebările elevilor au fost variate și relevante, explorând motivația asistenților medicali și provocările cu care aceștia se confruntă în munca lor zilnică.  

„Ce vă motivează să continuați în această profesie care implică atât de multă muncă și responsabilitate?” a întrebat Teodor, elev în clasa a IX-a. 

Doamnele asistente au împărtășit cu generozitate experiențele lor și au subliniat echilibrul crucial dintre munca și responsabilitatea lor, evidențiind satisfacția pe care o simt la sfârșitul zilei. 

Această experiență a fost nu doar educativă, ci și inspirațională pentru elevii noștri. Este esențial să îi expunem pe tineri la diferite domenii și să le oferim oportunități de a înțelege și aprecia munca oamenilor din diverse profesii. Prin implicarea lor activă în evenimente precum acesta, sperăm să cultivăm pasiunea și angajamentul lor față de viitoarele lor cariere. 

În final, ne bucurăm că am putut celebra această zi importantă chiar alături de cei mai importanți oameni ai zilei – asistenții medicali. Continuăm să ne angajăm să ținem elevii aproape de diverse domenii profesionale și să îi inspirăm să devină lideri și contribuitori în comunitățile lor. 

Primul gând în această zi ne duce la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și la lucrurile grozave pe care le face pentru acest domeniu, formând viitori asistenți medicali. Felicitări și la mulți ani!