Ne bucurăm să anunțăm că am pus în practică una dintre ideile valoroase sugerate de elevii noștri în sondajul de opinie despre activitățile extracurriculare: o competiție de cultură generală! Aceasta a avut loc astăzi 29 mai 2024 și a fost o experiență energizantă, care ne-a făcut să gândim și să răspundem la întrebări din toate materiile de liceu. 

Competiția a fost derulată pe Kahoot cu ajutorul profesorilor care ne-au transmis întrebări, și care, desigur, a fost una strânsă. Punctajele obținute au fost foarte mari, demonstrând nivelul ridicat de implicare dar și de cunoștințe și pregătire al elevilor noștri. După o luptă intensă în care toată lumea a răspuns contra timp și corect, podiumul a arătat astfel: 

  • Locul I: Theodor-Andrei Apreutesei 
  • Locul II: Popa-Tănase Maria Alexandra 
  • Locul III: Jabasa-Hajjar Lamis 

Felicitări câștigătorilor și tuturor participanților pentru performanțele remarcabile! A fost o atmosferă plăcută, iar entuziasmul elevilor s-a simțit pe toată durata activității.  

Câștigătorii sunt așteptați la evenimentul nostru special din 11 iunie – Premiile Eliza Leonida Zamfirescu (https://liceulmincu.ro/premiile-elz/ ), unde vom sărbători realizările lor și vom oferi mai multe informații despre acest proiect în curând. Rămâneți alături de noi pentru actualizări!  

,,Hackathonul de idei din cadrul proiectului „Creativitate și Inovație” a generat o competiție de cultură generală cu un impact atât asupra elevilor, cât și a profesorilor.  

M-am bucurat enorm să văd entuziasmul elevilor care au solicitat o competiție internă cu întrebări generate de profesorii de la clasă. A fost un context diferit pentru elevi de a-și testa cunoștințele, de a se provoca reciproc într-un mod constructiv și chiar de a se cunoaște mai bine. Încă și mai plăcut pentru mine a fost să observ reacțiile elevilor, fie când alegeau răspunsul corect, fie când, sub presiunea timpului, selectau din greșeală varianta incorectă. De asemenea, m-a impresionat sprijinul colegilor și profesorilor din sală, care trăiau intens fiecare moment al competiției și își mușcau buzele pentru a nu le șopti răspunsurile.  

Faptul că s-a creat un suspans constant la fiecare afișare a podiumului după fiecare întrebare a adăugat un plus de emoție și intensitate evenimentului. Cele 28 de întrebări au menținut atmosfera electrizantă și au fost prilej de amuzament și strategie, mai ales atunci când elevii încercau să-și distragă colegii insuflându-le răspunsuri mai puțin corecte.  

Momentul final, când aplauzele furtunoase au răsplătit câștigătorii, a fost de-a dreptul emoționant și recunosc că ne-a umplut inimile de ,,bucurie verde”. 

Felicitări călduroase tuturor !” director adjunct LTDMM, prof. Rădulescu Ioana 

Mulțumim tuturor celor care au participat și au contribuit la succesul acestei competiții. Continuăm să susținem și să promovăm activitățile care dezvoltă cunoștințele și abilitățile elevilor noștri, cu atât mai mult atunci când propunerile vin din partea lor! 

Despre proiectul cu Asociația Ascendis – https://liceulmincu.ro/2024/04/12/hackathonul-de-idei-descoperim-solutii-pentru-comunitate/  

Despre Ascendis – https://ascendis.ro/ro