Elevii clasei a V-a, sub îndrumarea colegului nostru Alexandru Preda, au avut ocazia să exploreze fascinanta lume a printării 3D. Această activitate le-a oferit elevilor nu doar o incursiune în tehnologia modernă, ci și ocazia de a-și dezvolta abilități tehnice și creative. 

Elevii au început prin a învăța despre componentele esențiale ale unei imprimante 3D și modul în care aceasta funcționează. Alexandru Preda le-a explicat detaliat fiecare parte a imprimantei, de la extruder și platforma de printare, până la software-ul necesar pentru modelarea obiectelor 3D. 

După ce au înțeles bazele teoretice, elevii au trecut la acțiune. Au descărcat și instalat programele necesare pentru a crea și pregăti modelele 3D pentru printare. Acest proces le-a oferit ocazia de a învăța despre diferitele formate de fișiere utilizate în printarea 3D și cum să optimizeze modelele pentru a obține cele mai bune rezultate. 

Cu programele instalate și modele pregătite, elevii au început să printeze primele lor obiecte 3D. Fascinația și entuziasmul lor au fost evidente pe măsură ce vedeau cum modelele lor digitale prind viață în formă fizică. Fiecare pas al procesului, de la modelare și setările imprimantei, până la finalizarea obiectului printat, a fost o oportunitate de învățare practică și captivantă. 

Pe lângă printarea efectivă, elevii au învățat și despre întreținerea imprimantei 3D și cum să rezolve diverse probleme care pot apărea în timpul utilizării. Alexandru Preda le-a arătat cum să curețe și să întrețină componentele imprimantei, precum și cum să abordeze erorile comune de printare. 

Activitatea s-a dovedit a fi un real succes, iar elevii așteaptă cu nerăbdare următoarele sesiuni de printare 3D. Prin această experiență, au descoperit nu doar o nouă tehnologie, ci și cum să își pună în practică ideile și creativitatea. Școala noastră continuă să sprijine astfel de inițiative care îmbină educația cu tehnologia, pregătindu-i pe elevi pentru provocările și oportunitățile viitorului.