Anual, festivitatea de final de an reprezintă un eveniment mult așteptat care aduce împreună elevii, profesorii și părinții într-o celebrare a realizărilor și a efortului depus pe parcursul anului școlar. Anul acesta, am pregătit o serie de activități speciale menite să încheie acest capitol într-o notă jovială și plină de energie. 

,,Suntem deosebit de fericiți să fim împreună în această zi specială, în care sărbătorim încheierea anului școlar 2023-2024. În spiritul autenticității și al dorinței de a aduce mereu noutăți în relația noastră, am pregătit o festivitate cu un format inedit și plin de surprize. 

Tema evenimentului nostru din 19 iunie 2024 a fost improvizația și adaptabilitatea, aspecte care s-au reflectat de-a lungul celor două ore petrecute împreună. Abordare evidentă nu  doar în cadrul festivității, ci și în modul în care ne raportăm la orice situație. Indiferent de condițiile meteorologice sau de alte surprize neașteptate, suntem întotdeauna determinați să trăim fiecare moment cu bucurie.” Director adjunct LTDMM, Ioana Rădulescu 

Concursul Funny Questions 

Prima activitate a pus în evidență spiritul nostru vesel și dorința de a ne distra împreună într-un mod inedit. Am organizat Concursul Funny Questions, o competiție plină de întrebăride cultură generală și chiar și amuzante, care au stârnit hohote de râs. Concursul ne-a adus zâmbete pe buze și au creat o atmosferă de veselie, amintindu-ne că învățarea și dezvoltarea nu trebuie să fie întotdeauna serioase. 

Mai mult, elevii au avut ocazia să ofere feedback pentru acest an școlar. Cum au descris ei anul într-un singur cuvânt? Interesant, provocator, grozav, obositor și chiar colorat. Printre activitățile preferate din acest an s-au numărat: excursiile, activitățile de prim ajutor în școli, competiția de cultură generală, conferințele, Ziua Porților Deschise și multe altele. Feedback-ul din partea lor este cel mai important pentru noi și ne ajută să ne îmbunătățim constant activitățile, să le adaptăm nevoilor lor. 

Pentru a adăuga un strop de magie și de divertisment acestei zile, am avut plăcerea să o invităm pe Claudia Croitoru, o actriță talentată și o colaboratoare de nădejde. Claudia ne-a obișnuit deja cu prestațiile sale uimitoare și cu surprizele pline de originalitate, așa că am fost nerăbdători să vedem ce ne-a pregătit de această dată. Momentul său a adus aplauze, zămbete și spontaneitate acestei zile. După momentul artistic, am avut ocazia să urmărim două clipuri video realizate de elevii noștri. Primul realizat de elevii absolvenții clasei a XII-a pentru, iar cel de-al doilea creat de clasa a V-a, care au surprins energia și entuziasmul copiilor printr-o serie de imagini și momente memorabile din acest an școlar. Mai mult, am urmărit împreună și un clip de natură motivațională, o adevărată sursă de inspirație. (https://www.facebook.com/share/v/zsUELKgLbpmrzins/)  

,,În fiecare clipă a vieții noastre, suntem ghidați de alegeri – unele luminoase, altele întunecate; unele lente, altele rapide; unele făcute pe drumul lin al vieții, altele în momente de criză. În haosul și frumusețea lor, fiecare decizie reprezintă un fir care țese drumul nostru prin existență. Ne găsim deseori acționând din reflex, fără să ne gândim la consecințele fiecărui pas pe care îl facem. Dar fiecare alegere, fiecare gest pe care îl întreprindem, are un ecou puternic asupra vieții noastre și a celor din jurul nostru. Fiecare moment de reflecție, fiecare clipă în care ne oprim să ne întrebăm „Ce urmează?”, reprezintă o oportunitate de a ne ghida pașii în direcția dorită și de a ne asuma responsabilitatea pentru viitorul nostru. 

În această călătorie a descoperirii și creșterii personale, un film scurt poate fi o fereastră către o înțelegere profundă a modului în care alegerile noastre ne conturează destinul. „Cum îți influențează alegerile viața” nu este doar un simplu film motivațional; este o invitație să privim cu empatie și înțelepciune la propriile noastre alegeri, să recunoaștem puterea pe care o avem de a modela destinul și să ne asumăm responsabilitatea pentru fiecare pas pe care îl facem. Ne-am emoționat să urmărim cum elevii au surprins momente din viața școlară din acest an și să vedem gândurile lor legate de viitor.” Director adjunct LTDMM, Ioana Rădulescu 

Premierea și recunoașterea meritelor 

În încheiere, am celebrat meritele și eforturile elevilor noștri printr-o ceremonie de premiere. Aceasta a fost o ocazie de a recunoaște performanțele lor în diverse activități, de la rezultate academice deosebite la participări remarcabile în activități extracurriculare. Fiecare premiu a fost o dovadă a muncii lor și a sprijinului oferit de profesori și părinți. 

,,Dragi elevi, vă felicităm pentru rezultatele obținute ȋn acest an școlar, pentru implicarea ȋn activitățile școlare și extrașcolare, pentru dezvoltarea voastră, pentru determinarea și munca depusă pentru a reuși.
Să continuați sa fiți perseverenți, să aveți curaj să înfruntați provocările viitorului și să confirmați speranțele şi încrederea familiilor voastre.
Părinților le mulțumim pentru că ne sunt alături, ȋntr-o permanentă comunicare și implicare pentru succesul copiilor noștri.
Le mulțumim colegilor profesori și consilieri pentru profesionalismul, dăruirea, grija și răbdarea de a-i ghida pe copii spre a se descoperi și de a construi caractere sănătoase.
Povestea noastră educațională continuă și vă așteptăm anul viitor pregătiți pentru noi provocări. Vom fi aici pentru a vă ajuta să vă descoperiți și să atingeți performanța.
Vă doresc o vacanță frumoasă, plină de momente de relaxare, odihnă și recreere!

Sărbătorim astăzi realizările fiecăruia dintre voi. Fie că sunt mari sau mici, fiecare pas pe care l-ați făcut ne-a adus mai aproape de obiectivele noastre. Învățarea nu este doar despre note și examene, ci despre curiozitate, perseverență și dorința de a reuși.

Pe măsură ce ne îndreptăm spre vacanță, vă doresc să aveți parte de momente de relaxare. Folosiți acest timp pentru a vă reîncărca bateriile. Felicitări și vacanță plăcută!” transmite Prof. Anca Grecu, director LTDMM.

,,Am privit cu admirație clasele de elevi echilibrați și motivați, care au reușit să îmbine excelent activitatea academică cu pasiunile și interesele personale. Calendarul activităților extracurriculare a fost bogat în evenimente și realizări. Acești elevi au fost actori în piese de teatru, artiști în expoziții de artă, campioni în competiții sportive și voluntari în proiecte umanitare. De asemenea, au fost organizatori de târguri, concerte și festivaluri, demonstrând talent și creativitate. Pentru implicarea lor exemplară în activitățile planificate, am rostit în cor un MARE BRAVO și am aplaudat peste 45 de elevi și profesorii lor coordonatori pentru participarea lor în peste 150 de activități.  

Indiferent de destinația pe care o vom alege să o urmăm, fiecare dintre noi este purtătorul unei scântei speciale. Noi nu vedem acest moment ca pe un sfârșit, ci ca pe începutul unei noi aventuri. Suntem gata să explorăm lumea, să ne asumăm riscuri și să aducem schimbări pozitive în jurul nostru. Și nu uităm niciodată că suntem mai puternici împreună! 

Vă doresc și eu alături de colegii mei, un weekend cu coronițe de flori  și veselie. Indiferent de ce veți alege să faceți în vacanța de vară, vă încurajăm să vă bucurați de fiecare moment și să vă relaxați în adevăratul sens al cuvântului. Reîncărcați-vă bateriile, bucurați-vă de soare, de natură și de fiecare experiență minunată pe care o veți trăi în această perioadă. 

O Vacanță de vară plină de zâmbete, bucurii și aventuri minunate! Să reveniți cu forțe proaspete și energie pozitivă pentru noul an școlar care ne așteaptă! Felicitări, TUTUROR!” Director adjunct LTDMM, Ioana Rădulescu 

Mulțumim tuturor pentru un an școlar minunat! Ne revedem cu entuziasm în toamnă pentru noi provocări și realizări. 

Ultimul clopoțel, clasa a XII-a – https://www.youtube.com/watch?v=p8FJCGxzcgM&t=780s