Într-o atmosferă plină de entuziasm și emoție, elevii clasei a V-a de la liceul nostru au strălucit la Sesiunea de Comunicări Științifice ale Elevilor de Gimnaziu, găzduită de Colegiul Național „Mihai Viteazul” din sectorul 2. Alături de profesorul de geografie, Valentin Cocârlea, Vlad și Ela au demonstrat cunoștințele și pasiunea lor pentru știință, geografie și cultură. 

Vlad și „Universul înalt energetic” 

Vlad a pregătit o prezentare captivantă despre „Universul înalt energetic”. Acesta a explorat fenomene precum găurile negre, exploziile de raze gamma și alte fenomene cosmice de înaltă energie care fascinează atât oamenii de știință, cât și pasionații de astronomie din întreaga lume. 

Prezentarea sa, bine documentată și plină de imagini spectaculoase, a captivat atenția juriului și a celorlalți participanți. Efortul său remarcabil i-a adus Premiul al III-lea, o recunoaștere bine meritată a dedicării și muncii sale asidue. 

Ela și „Orașele celebre și istoria lor” 

Pe de altă parte, Ela a optat pentru o incursiune fascinantă în trecutul marilor orașe ale lumii. În prezentarea sa intitulată „Orașe celebre și istoria lor”, Ela a ghidat publicul prin poveștile vibrante ale unor metropole emblematice precum Edirne, Kyoto și Busan, dezvăluind cum istoria și geografia acestora au modelat civilizațiile și culturile de-a lungul secolelor. 

Ela a reușit să atragă interesul și aprecierea celor prezenți, obținând o mențiune onorabilă pentru efortul său. Prezentarea ei nu numai că a ilustrat aspecte fascinante ale acestor orașe, dar a și subliniat importanța înțelegerii trecutului pentru a naviga în prezent. 

Profesorul Valentin Cocarlea, coordonatorul celor elevilor, a avut un rol esențial în pregătirea și ghidarea lor pe parcursul acestui proiect. „Ziua a fost una cu emoții, iar la final ambii elevi au fost premianți. Pentru mine, în calitate de profesor coordonator a fost o plăcere să lucrez cu cei doi, să găsim împreună o temă de proiect care să reunească pasiunile lor și geografia,” a declarat profesorul Valentin Cocârlea. 

Participarea la această sesiune de comunicări științifice a fost o experiență valoroasă pentru elevii noștri, oferindu-le ocazia de a-și împărtăși cunoștințele și de a-și rafina abilitățile de prezentare publică.  

Suntem mândri de realizările lor și așteptăm cu nerăbdare să vedem ce reușite vor aduce în viitor. Această participare demonstrează încă o dată că liceul nostru este un mediu în care elevii sunt încurajați să exploreze și să își dezvolte pasiunile, pregătindu-i pentru un viitor plin de succes și realizări. 

Felicitări, Vlad și Ela! Felicitări, domnule profesor Valentin Cocârlea!