Stimați părinți,

Nevoile emoționale. Cum le identificăm și cum le îndeplinim? Aud în mod repetat același lucru: „copiii din ziua de azi au alte nevoi” sau „nevoile generațiilor s-au schimbat”. Nimic mai fals. Nevoile emoționale au existat întotdeauna, însă, de cele mai multe ori, nu a fost nimeni acolo să le identifice. De acolo nevoia noastră tot mai mare, a părinților și a profesorilor, de a merge la terapie, de a ne vindeca și de a ne echilibra. Pentru că în vremurile în care am trăit, nevoile neîndeplinite ne-au condus la comportamentele nesănătoase de care încercăm cu toții să scăpăm. Și e bine că o facem. Vă invităm, astfel, să urmăriți cel de-al doilea episod al podcastului: „Nevoile emoționale. Cum le identificăm și cum le împlinim?”

Proiecte săptămâna 10 – 14 iunie 2024

Dorim să începem o colaborare cu Spark Generation, o platformă de învățare online dedicată elevilor, părinților și școlilor inovatoare. Aceasta oferă o alternativă educațională modernă, fără limitările impuse de un sistem rigid, facilitând o experiență unică și personalizată de învățare. Este un loc unde flexibilitatea și inovația eclipsează rigiditatea.
Pentru a putea demara această colaborarea cu Spark Generation, încă mai așteptăm înscrieri (sunt doar 4 solicitări până acum).
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScCzelSah7esUeBxCKqFmnfB-jGH3wzCJLor9D5OQOvih-apw/viewform
Pentru mai multe detalii, vă atașăm flyerele informative și video-urile de prezentare.
Video: Experienta elev Students_Platform_s Benefits.mp4 – Google Drive

Video: Experienta profesor Materials for Schools – Google Drive

Liceul Teoretic ,,Dr Mioara Mincu,, în colaborare cu Școala Postliceală Sanitară “Carol Davila”, a organizat în data de 11 iunie 2024, ora 13.00, Ediția a II-a, a evenimentului “PREMIILE PENTRU ȘTIINȚĂ ELISA LEONIDA ZAMFIRESCU” prin care evidențiază educația STEM (Science,Technology, Engineering, Math) la nivelul municipiului Bucureşti şi la nivel național. Este modul nostru de a spune „mulțumesc” și de a încuraja educația prin știință. Sperăm ca această recunoaștere să inspire nu doar pe cei premiați, ci și întreaga comunitate dedicată educației și științei.

La ultima întâlnire a Clubului Science Squad din acest an, elevii au fost introduși în lumea fascinantă a culorilor și a științei din spatele acestora.

Suntem încântați să anunțăm că eleva Cristina Milutinovici, clasa a X-a A, a reușit o performanță remarcabilă, calificându-se în finala prestigiosului International Astronomy and Astrophysics Competition. Felicitări, Cristina!

Cu siguranță de multe ori ați auzit vorbindu-se despre „eroii voluntari”! De tot atâtea ori v-ați întrebat: oare cum pot să devin și eu unul dintre ei?
ACUM ai ocazia să îi cunoști și să participi la un Curs masterclass susținut de instructori SABIF!

Unul dintre mesajele esențiale ale conferinței Learning Tapestry a fost că învățarea autentică se realizează atunci când există o relație de încredere între elev și profesor.

Liceul nostru organizează o sesiune de admitere în clasa a V-a cu predare a unei limbi moderne de circulație internațională în regim intensiv. Procesul începe de săptămâna viitoare. Iată care este calendarul de admitere:

Proiecte săptămâna 17 – 21 iunie 2024

Le urăm succes absolvenților noștri care vor susține, începând de luni, 17 iunie, probele de competențe lingvistice de comunicare orală în limba română, evaluarea competențelor digitale și evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Atașăm calendarul examenului național de bacalaureat 2024.

Simpozionul de la geografie pentru clasa a V a, se va desfășura sâmbătă, 15.06.2024, la Colegiul Național Mihai Viteazul, începând cu ora 12:00. Detalii dl prof geografie, Cocârlea Valentin.

Andreea Sîrbu, formator ANC, este invitata noastră să susțină un workshop pentru elevii noștri, despre antreprenoriat. Vă ținem la curent cu detalii despre organizare prin whatsApp.

Lansăm invitația de a fi împreună într-un cadru festiv și emoționant la Festivitatea de încheiere a situației școlare și premiere pentru a marca finalul unei etape importante din parcursul educațional. Nu ratați ocazia de a vă împărtăși bucuria și realizările alături de colegi și profesori, miercuri, 19 iunie, ora 15.00. Elevii vor veni la școală la ora 13.00. Vă atașam programul zilei de miercuri.

Joi și vineri vom avea un program special – vă propunem vizita la Grădina Botanică respectiv ieșire la film. În aceste zile nu se va servi masa. Pentru a ne putea organiza, rugăm elevii să se înscrie accesând linkul:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHhfR0HOFCDfjW3ydtLbTeIFZAU3wSv57uSjlSBIaPfNIYVA/viewform

Alte detalii administrative

Liceul nostru a devenit centru ECDL! Ca partener acreditat, ne angajăm să oferim elevilor noștri oportunitatea de a se pregăti și de a susține examenele ECDL în cadrul propriului nostru liceu. De asemenea, elevii din alte licee sunt bineveniți să se înscrie la cursurile de pregătire ECDL, deoarece pe durata acreditării, orice tip de candidat ECDL poate fi testat in centrul liceului nostru.

Reînscrierea în anul școlar 2024 – 2025

Vă așteptăm la secretariat în intervalul orar 8.30 -15.00 pentru depunerea cererilor de reînscriere. Persoana de contact, Raluca Ielcean.
De asemenea, vrem să aducem mulțumiri părinților care ne recomandă altor părinți și să exprimăm recunoștința noastră. Ca semn de apreciere, oferim o reducere de 5% din taxa școlară pentru anul următor, pentru fiecare nouă înscriere în liceul nostru provenită din acele recomandări.

Campania de admitere – organizăm admitere la clasa a V a

Și Am lansat campania de Admitere 2024-2025. Toate informațiile despre procedura de înscriere, despre oferta noastră educațională și program, despre taxe și activități extracurriculare găsiți pe pagina noastră de ADMITERE:

Cu siguranță, vă vom ține la curent cu toate informațiile relevante despre atelierele verii pe care le v-om organiza. Vă încurajăm să rămâneți conectați și să verificați cu regularitate canalele noastre de comunicare pentru a fi la curent cu toate noutățile și a vă putea planifica vacanța de vară într-un mod plin de experiențe educaționale și distractive.

Vă atașăm meniul 17 -18 iunie.

Vă dorim un weekend cu coronițe de flori și veselie și vă așteptăm cu nerăbdare la FESTIVITATEA DE ÎNCHEIERE A ANULUI ȘCOLAR 2023-2024 !

Indiferent de ce veți alege să faceți în vacanța de vară, vă încurajăm să vă bucurați de fiecare moment și să vă relaxați în adevăratul sens al cuvântului. Reîncărcați-vă bateriile, bucurați-vă de soare, de natură și de fiecare experiență minunată pe care o veți trăi în această perioadă.
Vă dorim o Vacanță de Vară plină de zâmbete, bucurii și aventuri minunate! Să reveniți cu forțe proaspete și energie pozitivă pentru noul an școlar care ne așteaptă!

Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu

meniu 17-21 iunie

Program festivitate 2024
Calendar bac 2024