Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”, situat în strada Viitorului 161-163, a devenit centrul de pregătire European Computer Driving Licence (ECDL) începând cu acest an școlar, ca rezultat al parteneriatului încheiat. Ca partener acreditat, ne angajăm să oferim elevilor noștri oportunitatea de a se pregăti și de a susține examenele ECDL în cadrul propriului nostru liceu. De asemenea, elevii din alte licee sunt bineveniți să se înscrie la cursurile de pregătire ECDL, deoarece pe durata acreditarii, orice tip de candidat ECDL poate fi testat in centrul liceului nostru.

Centrul face parte din reteaua nationala de centre de testare acreditate ECDL, retea care cuprinde prestigioase institutii de invatamant preuniversitar si universitar si centre de pregatire profesionala de pe intreg teritoriul tarii. La acest link vor fi afisate datele de contact ale centrului nostru de testare.

Ce este ECDL?

Permisul european de conducere a calculatorului (engleză European Computer Driving Licence, prescurtat ECDL) este un program international de certificare a competentelor digitale. În afara Europei, programul ECDL este cunoscut drept ICDL.

Permisul certifică faptul că deținătorul său are o bază standard de cunoștințe de utilizare a computerelor, de programare (modulul ECDL Computing), de modelare si imprimare 3D (modulul ECDL 3D Printing), Digital Marketing etc. Obținerea Permisului ECDL este recunoscută la nivel european și internațional ca un standard prin care angajatorii pot stabili abilitățile digitale ale angajaților curenți sau potențiali și prin care personalului îi pot crește perspectivele de angajare viitoare.

In anul 2019, Fundația ECDL introduce în Europa conceptul ICDL, identitatea de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competențelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL

Care sunt principalele avantaje ale obținerii diplomei ECDL?

Suntem încântați să putem oferi elevilor noștri șansa de a susține examenele ECDL pentru toate nivelurile, de la fundamental la avansat. Obținerea unei certificări ECDL reprezintă un avantaj major pentru elevii care doresc să se înscrie în clase cu accent pe tehnologia informației și comunicațiilor (TIC), fie la începutul gimnaziului, fie la liceu. Acest certificat este recunoscut și echivalat cu examenul de competențe TIC din cadrul examenului de bacalaureat național, oferindu-le elevilor noștri un avantaj suplimentar pentru accesul la universități internaționale sau pentru obținerea unor poziții de muncă bine remunerate în domeniul TIC.

Pentru a asigura o pregătire eficientă și de înaltă calitate, oferim acces la o gamă completă de resurse și materiale de pregătire pentru examenele ECDL. Participanții au la dispoziție cărți, materiale audio și online, exerciții practice și teste de antrenament, toate concepute pentru a-i ajuta să atingă nivelurile de competență dorite în domeniul TIC.

Nu ne concentrăm exclusiv pe elevi, ci sprijinim și dezvoltăm cadrele didactice în domeniul educației. La Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu, oferim cursuri de formare și atestate speciale și pentru profesorii noștri, ajutându-i să-și îmbunătățească abilitățile de predare a TIC-ului și să fie la curent cu cele mai recente tendințe și cercetări în domeniu.

Pentru a oferi flexibilitate și a răspunde nevoilor elevilor noștri, precum și altor elevi din alte școli din București, putem organiza sesiuni de simulare și examinare de 2-3 ori pe an, în funcție de cererile și disponibilitatea acestora.

 

Pentru mai multe informații și pentru a afla cum puteți să vă înscrieți, vă invităm să luați legătura cu persoana de contact de mai jos:

Prof. Ioana N. Rădulescu

Email: ioana.radulescu@liceulmincu.ro

 

CDL – The Digital Skills Standard este  noua identitate de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competenţelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent.

Noua identitate a mărcii și noile module de certificare ICDL, care pătrund treptat și în România, vor contribui la asigurarea nevoilor de competențe digitale ale studenților, angajaților și profesioniștilor din întreaga Europă, într-un moment în care tehnologiile se dezvoltă mai rapid decât oricând.


ICDL este o implementare exemplară a DigComp (The European Digital Competence Framework) şi DigCompEdu (pentru cadrele didactice), fiind standardul internaţional pentru Competenţe Digitale care se aliniază cel mai complet pe cadrele de referinţă europene, așa cum au identificat și rapoartele JRC (Joint Research Centre – Serviciul de Ştiinţe şi Cunoştinţe al Comisiei Europene) și UNESCO.ICDL Foundation este o organizație internațională dedicată dezvoltării standardelor de competente digitale la nivelul forței de muncă, în educație și la nivelul societății în general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei rețele globale active, permit indivizilor și organizațiilor să evalueze, să dezvolte și să certifice competente de utilizare a computerelor și a altor instrumente digitale, pe baza standardului ICDL, recunoscut global.
Calitatea și reputația ICDL sunt construite pe mai mult de 20 de ani de experiență în a asigura programe de certificare în 40 de limbi vorbite în întreaga lume. Succesul ICDL se bazează pe inovarea continuă în dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare și  aderarea consecventă la standardele de calitate ICDL.

 

Module  ECDL/ ICDL certificate  

Mai multe informații: https://ecdl.ro/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw9IayBhBJEiwAVuc3fjs8wO3erkA32GGgFUhAGTWDJWpQAs1AARjQYTC-dPfu2OSOhlyaFxoCAuMQAvD_BwE /