Examenul de Bacalaureat 2021 a continuat marți cu proba obligatorie a profilului – Matematică pentru elevii de la Real. Plicurile cu subiectele au fost deschise la ora 9:00, pentru rezolvarea lor elevii având la dispoziție trei ore.

Absolvenții de liceu s-au putut pregăti având la dispoziție modele de subiecte la matematică și barem pentru Bacalaureat 2021, sub forma testelor de antrenament.

  • Subiectele de la specializarea Științele Naturii – proba obligatorie – Matematică, conform variantei cu numărul 2, extrasă de Ministerul Educației:

https://media.hotnews.ro/media_server1/document-2021-06-29-24889069-0-subiect-bac-stiinte-naturii-2021-var-02-lro.pdf

  • Barem Matematică – Științele Naturii:

https://media.hotnews.ro/media_server1/document-2021-06-29-24889071-0-barem-bac-stiinte-naturii-2021-var-02-lro.pdf

„Examenul de bacalaureat reprezintă o provocare pentru fiecare licean. Anul acesta, subiectele de la proba de Matematică, specializarea Științele Naturii, au avut un nivel de dificultate mediu, ceea ce presupune și o pregătire cel puțin medie. Nu numai stăpânirea noțiunilor matematice era necesară, ci și o atenție sporită la calcule. Pregătirea trebuie să înceapă încă din clasa a IX-a prin rezolvarea a cât mai multor exerciții asemănătoare cu cele de la bacalaureat. Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” a pus deja în practică acest proiect de pregătire pentru examenul de bacalaureat.” – a afirmat doamna Felicia Zamfirescu – profesor de matematică, Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”.

La Matematică subiectele sunt diferențiate pe următoarele filiere/profiluri:

Subiect M1 – mate-info

filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică

filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatic

Subiect M2 – științele naturii

filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii

Subiect M3 – tehnologic

filiera tehnologică:

profilul servicii, toate calificările profesionale;

profilul resurse, toate calificările profesionale;

profilul tehnic, toate calificările profesionale

Subiect M4 – pedagogic

filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător-educatoare

Luni, 28 iunie, candidații la Bacalaureat 2021 au susținut proba la Limba română. Examenul a continuat pe 29 iunie cu proba obligatorie a profilului. Azi, elevii vor susține proba la alegere, iar pe data de 1 iulie, limba maternă.

Primele rezultate ale probelor scrise se vor afişa în 5 iulie, până la ora 12.00, iar în aceeaşi zi, până la ora 18.00, se vor putea depune contestaţiile. Pe 9 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Mult succes tuturor liceenilor!

 

prof. Raluca Brad