Creștem pe zi ce trece, aproape fără a ne da seama.  Acum suntem elevi și primim la fiecare oră de curs informații și competențe pentru a deveni OAMENI MARI. Și uite-așa, ne apropiem de momentul în care Liceul va fi absolvit, iar noi vom păși în lumea pregătirii profesionale.

Deși abia în clasa a X-a, elevii noștri privesc în perspectivă și își dau voie să deschidă cât mai multe variante profesionale, astfel încât, la momentul oportun, să-și aleagă drumul în viață, orientat și asumat.

Două dintre elevele noastre au dorit să înțeleagă ce înseamnă cariera de psiholog și care este traseul educațional pentru a o dobândi.

Iată ce ne spun elevele participante la eveniment:

Rebecca Petrovici: Am ales să particip la evenimentul de astăzi deoarece aș vrea să studiez Psihologia în viitorul apropiat. Am înțeles că Psihologia, chiar dacă e grea, e și foarte interesantă. A fost o experiență foarte frumoasă, unde am văzut un profesionist vorbind cu mare drag despre acest domeniu. Mi-ar plăcea să mai particip și data viitoare.

Bianca Abbasi: „Mi-am dorit să particip la acest eveniment din curiozitate și pură dorință de cunoaștere. Cariera de psiholog este printre cele mai complexe cariere, având la bază creierul uman, care este de altfel extraordinar de complex. Cariera de psiholog necesită o dorință de cunoaștere imensă, empatie, atenție.  M-am simtit captivată de interviul doamnei prof. univ. dr. Mihaela Minulescu și am fost uimită de toate informațiile aflate. Prin acest eveniment mi s-a confirmat faptul că o carieră în pshilogie nu este o carieră obișnuită, este un cerc uriaș în care ai nevoie de multe abilități și o provocare imensă, deoarece starea psihică a persoanelor care au nevoie de tine se află în mâna ta.”

Doamna prof. univ. dr. Mihaela Minulescu, în deschiderea activității „Cariere în Psihologie”, ne spunea despre alegerea domniei sale de a îmbrățișa profesia de psiholog: „Aspirația vine din interior și din bucuria de a te descoperi, în fiecare zi, pe tine însuți.”

Tot ceea ce facem în relația cu elevii noștri vine în întampinarea aceluiași deziderat – să-i însoțim spre curiozitatea de a se cunoaște și a se dezvolta permanent. Avem încredere în ei și în viitorul lor!

 

prof. Alina Grecu