Letiția Ursu, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, va participa la Proiectul Build-up Your Future, parte a Programului Junior Achievement de orientare profesională, special conceput pentru a-i sprijini pe tineri să-și dezvolte cunoștințele și abilitățile necesare succesului în carieră.

Proiectul oferă elevilor participanți oportunitatea de a descoperi informații noi și de a se implica în activități concrete, ce au în vedere dezvoltarea și exersarea aptitudinilor și abilităților necesare orientării în carieră, identificarea și cultivarea intereselor personale și profesionale, realizarea unui CV de succes, alegerea facultății potrivite și a unui viitor loc de muncă, explorarea unor oportunități de internship.

Letiția va participa la sesiuni de mentorat unu la unu, pe teme privind orientarea în carieră și construirea viitorului cu un consultant voluntar din partea companiei Facebook, a cărui experiență profesională și personală constituie un model pozitiv pentru tineri.

Prin implicarea în proiect, elevii câștigă încredere, cunoștințe practice, atribute esențiale în pregătirea pentru viitoarele profesii.

Junior Achievement România, parte a JA Worldwide® USA şi JA Europe, este cea mai mare organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială, programele fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip learning by doing și project based sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi și studenți din peste 1.700 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri.

Misiunea JA România este să inspire şi să pregătească tânăra generaţie pentru a reuşi în viață prin încurajarea iniţiativei, profesionalismului şi dezvoltării unor competenţe esenţiale pentru viaţa personală şi profesională. (conform www.jaromania.org/proiecte/build-up-your-future)

Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, cu profilul real, specializarea Ştiinţe ale Naturii, reprezintă o instituție de învățământ particular, de nivel liceal, care își desfășoară activitatea sub patronajul Fundației Umaniste „Dr. Mioara Mincu”.

Programele de formare desfășurate din cadrul liceului conduc spre formarea unui absolvent în măsură să decidă asupra propriei cariere, să contribuie la alegerea propriului traseu de dezvoltare intelectuală și profesională, să se integreze activ în viața socială.

 

Prof. Anca Celina GRECU

Director – Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”