Eleva noastră, Letiția Ursu din Clasa a X-a Ioan Cantacuzino, a finalizat cu succes participarea sa în prima etapă a proiectului de mentorat ”Build-up Your Future” al organizației Junior Achievement România.

Participanții în cadrul acestui proiect s-au implicat în activități de dezvoltare și exersare a aptitudinilor și abilităților necesare orientării în carieră, sub coordonarea unor consultanți a căror parcurs profesional este unul de succes. Elevii au fost ghidați în procesul de identificare și cultivare a intereselor personale și profesionale, au învățat cum să scrie un Curriculum Vitae de succes, care sunt criteriile alegerii unei facultăți potrivite și a unui viitor loc de muncă. De asemenea participanții au fost îndrumați spre explorarea unor oportunități de internship.

”Proiectul acesta a fost o experiență frumoasă și consider că sesiunile la care am participat au contribuit mult la dezvoltarea mea. Abordând diverse teme ce țin de viitor am primit multe sfaturi care mi-au lărgit perspectivele. Mentorul meu Tudor Trufinescu s-a implicat mult în livrarea de informații foarte utile pentru orientarea mea în carieră. La sfârșitul fiecărei sesiuni am primit multe linkuri și recomandări utile, iar discuțiile libere pe care le aveam au făcut ca sesiunile noastre să fie relaxante și plăcute”, ne-a spus Letiția. Ea a mai adăugat că i-a făcut o deosebită plăcere să participe la acest proiect  și, desigur, și-ar dori să facă parte în continuare dintr-o nouă etapă a  acestui proiect de orientare profesională.

Ramona Bandrabur