La sfârșitul săptămânii trecute, elevii Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu au participat cu emoție la primul examen de simulare a probei de matematică la Bacalaureat, cu subiecte de clasa a IX-a și a X-a, profil Real, specializarea Științe ale Naturii.

”Bacalaureatul este un examen foarte important pentru noi, în egală măsură pentru profesorii, cât și pentru elevi, și de aceea am considerat că e bine să începem pregătirea încă din clasa a X-a. Dorim să îi obișnuim pe copii cu tipul de subiecte de BAC precum și cu atmosfera de examen și modul de desfășurare. Ne-am propus să organizăm lunar aceste simulări pentru că ne oferă un feedback foarte bun și astfel vom ști și care sunt măsurile pe care trebuie să le luăm pe viitor. Rezultatele oglindesc nivelul de pregătire al fiecărui elev în parte și vor fi prezentate și părinților, pe care ni-I dorim parteneri în educația copiilor lor”, ne-a spus doamna Profesor de matematică Felicia Zamfirescu.

Lucrările au fost scrise pe foi speciale de examen și au fost secretizate. Elevilor li s-a explicat cum să completeze spațiul dedicat informațiilor personale și întreaga procedură de sigilare și secretizare a foilor, precum și completarea borderoului la final, pentru ca acest lucru să nu mai constituie un motiv suplimentar de emoție în ziua reală de examen.

Aceste de examene de simulare vor fi organizate pentru toate disciplinele de Bacalaureat. Participarea elevilor liceului nu este obligatorie, dar este încurajată.

Ramona Bandrabur