Cea de-a XV- a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 1 – 5 iunie 2022, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, iar Invitatul de Onoare al acestei ediții va fi Japonia.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ambasadei Japoniei din București.

Programul de vizitare va fi următorul:

  • miercuri, 1 iunie — 10:00-20:00;
  • joi, 2 iunie — 10:00-20:00;
  • vineri, 3 iunie — 10:00-21:00;
  • sâmbătă, 4 iunie — 10:00-21:00;
  • duminică, 5 iunie — 10:00-20:00;

Intrarea este liberă!

Japonia va organiza în cadrul Bookfest 2022 peste 60 de evenimente, de la întâlniri cu scriitori contemporani la ateliere de manga, ikebana, pictură și dans tradițional.

Pentru a marca 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului, Japonia a pregătit mai multe evenimente dedicate celor mai mici dintre cititori, între care un atelier de confecționat koinobori din hârtie – zmeie sub formă de crap, cu care se decorează casele japoneze, pentru ca băieții din casa respectivă să crească sănătoși – și un alt atelier de kamishibai – lectura unei povești, acompaniată de derularea unor imagini.

De asemenea, la cinematograful Bookfest vor fi proietate filme japoneze, realízate de regizori renumiți, precum Makoto Shinkai și alții.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La ediția anterioară a Salonului Internațional de Carte Bookfest (București, 29 mai – 2 iunie 2019) au fost prezenți peste 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitatul de onoare al acestei ediții a fost Marea Britanie. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel, Suedia și Statele Unite ale Americii.

Ramona Bandrabur

Sursa: https://bookfest.ro/peste-60-de-evenimente-organizate-de-japonia-la-bookfest-de-la-intalniri-cu-scriitori-contemporani-la-ateliere-de-manga-ikebana-pictura-si-dans-traditional/