Invitată astăzi la Jurnalul de la ora 12.00 la Metropola TV, Doamna Anca Celina Grecu, Director al Liceului Teoretic “Dr. Mioara Mincu” a  dezbătut împreună cu Fulvia Bogaciu situația rezultatelor de la Evaluarea Natională, gradul de dificultate al subiectelor și notele obținute de elevi.
”Cu siguranță, pandemia și-a pus  amprenta asupra elevilor și se reflectă și în rezultatele lor. Suntem bucuroși că anul acesta avem totuși rezultate bune la Evaluarerea Națională. Procentul mare de peste 82,3% de elevi care au obținut medii peste 5 este un record pentru ultimii ani. Decalajul rămâne între mediul urban și cel rural, iar decidenții trebuie să ia act de aceste rezultate și să ia măsurile care se impun. Suntem bucuroși că avem de 3 ori mai multe medii de 10 față de anul trecut. Asta înseamnă că subiectele au fost bine formulate, calibrate corect și mai mulți elevi au reușit să obțină o medie atât de bună.” a spus prof. Anca Celina Grecu.
Conform statisticilor, notele la matematică au fost mai bune decât cele de la limba română. Pornind de la faptul că rezultatele au demonstrat că 57% dintre elevi au probleme de scriere, de înțelegere, de punctuație și ortografie, doamna Grecu a mai precizat că ”este important să lucrăm cu copiii mai ales pe partea de stimulare a lor de a citi, de a comunica mai mult. Sigur că (n.r. după pandemie) ne-am întors la școală și la comunicarea directă, și asta ne-a ajutat, Noi, la liceu, lucrăm foarte mult pe partea de comunicare, de dezvoltare a lor. Fiind liceu particular avem mai multe posibilități de a lucra suplimentar cu elevii, de a introduce activități opționale în programul lor. De exemplu, actoria le dezvoltă capacitatea de comunicare și vorbitul în public. Toate aceste activități ajută și sperăm ca la examenul de bacalaureat să nu avem astfel de situații.”
Înregistrarea jurnalului de la ora 12 poate fi urmărită pe pagina de facebook:
Ramona Bandrabur