Un număr de 22 de elevi din clasele a IX-a ale Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” au participat luni, 31 octombrie 2022, la concursul online de informatică Bebras Junior,  Anul acesta, concursul Bebras se desfășoară la nivel național, în perioada 31 Octombrie-06 Noiembrie 2022. Competitia a fost susținută în cadrul laboratorului nostru de informatică, unde elevii au acces la laptopuri conectate la internet. iar participanții au optat să susțină probele atât în limba română, cât și în engleză.

Concursul a durat 60 de minute și a cuprins 15 întrebări, axate pe gândirea algoritmică și computațională, cu scopul de a testa abilitățile logice si de calcul prin intermediul diferitelor tipuri de probleme, amuzante și provocatoare în același timp. Problemele se succed pe 3 nivele de dificultate: A, B si C. Problemele de nivel „A” sunt mai usoare decat cele de nivel „B”, care, la randul lor, sunt mai ușoare decât cele de nivel „C”.

Așteptăm cu nerăbdare rezultatele, care vor fi afișate în perioada 21-25 noiembrie 2022, și le mulțumim profesorilor organizatori:  Prof. Informatică Corina Bușe și Prof Geografie Valentin Cocârlea.

Mai multe detalii despre notare puteți găsi pe site-ul concursului  Bebras

Ramona Bandrabur