Liceul Teoretic „DR. MIOARA MINCU”, autorizat prin OMECTS nr. 4352 / 06.06.2012, este parte a sistemului național de învățământ. Nivelul gimnazial este autorizat prin OME nr. 5637 / 24.08.2023. Fundația Umanistă „DR. MIOARA MINCU” are rol de finanțator și fondator.
Câștigători ai primei etape a competiției Samsung România ”Solve for Tomorrow”
Una din cele trei echipe ale liceului nostru înscrise la competiția “Solve for Tomorrow”, inițiată de Samsung România și aflată la cea de-a doua ediție, s-a calificat printre cele 25 de proiecte finaliste din cele 325 de proiecte înscrise în perioada 14 septembrie – 31 octombrie 2022.
Felicitări Irene Mareș, Denisa Colcer, Ana Alexandrescu și Ioana Tudosa, precum și coordonatoarei Clubului de Antreprenoriat ”Start-up Junior. Lead-ul în Comunitate”, Florina Nănescu! Jocul continuă!
Selecția proiectelor câștigătoare a fost realizată ținând cont de o serie de criterii atent definite:
- justificarea nevoii pe care participantul dorește să o adreseze,
- justificarea soluției propuse în raport cu nevoia identificată,
- abordarea inovatoare și realistă, precum și
- modul în care este valorificată utilizarea tehnologiei în cadrul soluției propuse.
În etapa a II-a a competiției, participanții celor 25 de proiecte câștigătoare vor beneficia de sesiuni de mentorat coordonate de Samsung România în parteneriat cu Junior Achievement România. Membrii proiectelor vor învăța despre Sustainable Design Thinking, o metodă ce aduce împreună ideile creative, gândirea inovatoare și soluțiile îndrăznețe pentru a produce o schimbare în societate.
Următoarele etape ale competiției sunt:
- Desfășurarea atelierelor de Design Thinking – online – 14 nov – 15 dec 2022
- Participanții lucrează la dezvoltarea ideilor înscrise în Competiție – online – 15 nov – 20 dec 2022
- Desfășurarea atelierelor de antreprenoriat – online – 16-22 ianuarie 2023
- Desfășurarea sesiunilor de mentorat – online | Sesiunea I: 05 – 09 decembrie 2022 | Sesiunea II: 30 ianuarie – 7 februarie 2023
- Eveniment Demo Day – online – 16 februarie 2023
- Finala Competiției – eveniment live: 21 februarie 2023
”Lucrând cu atenție, determinare și pasiune pentru fiecare dintre cele 15 start-up-uri pe care le susține clubul de antreprenoriat în acest moment, ne așteptam să ne numărăm printre ideile finaliste, și ne bucurăm pentru câștigătorii noștri. A fost o surpriză pentru noi să aflăm numărul mare de proiecte înscrise, ceea ce reflectă în mod cert, potențialul ridicat al elevilor din România. În ceea ce privește echipa calificată, formată din elevele Irene Mareș, Denisa Colcer, Ana Alexandrescu și Ioana Tudosa, pot spune că dincolo de emoții și un vot formal de încredere, au primit un angajament pe care ne străduim să-l concretizăm. Dorim astfel să facem din povestea „Animal Save & Rescue“ o experiență reală pentru animalele de companie și credem că vom reuși, cu participarea și susținerea din partea unor astfel de proiecte și a unor potențial sponsori“, a declarat Florina Nănescu, trainerul clubului „Start-up Junior. Lead-ul în comunitate“.
Proiectul „Animal Save & Rescue“ presupune crearea unei aplicații pentru smartphone dedicată accesului imediat la servicii medicale destinate animalelor 24/7. Considerăm că nevoia de tratare a afecțiunilor animalelor este la fel de importantă precum cea a oamenilor. Prin intermediul acestei aplicații conectăm în timp real medicii veterinari colaboratori din plan local și posesorii de animale cu nevoi medical., la nevoie, prin generarea de alerte. În practică, medicii veterinari se înscriu în această platformă, solicitând astfel serviciile proiectului, urmând ca la prima alertă primită, să preia problema, să ia legătura cu aparținătorul și în final să-și întâlnească pacientul în propriul cabinet.
Mai multe detalii despre competiția ”Solve for Tomorrow” puteți afla aici.
Ioana N. Rădulescu, Director Adjunct
Ramona Bandrabur