Astăzi Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” a sărbătorit GlycoDay – Ziua Mondială a Diabetului. Invitata noastră, Medic Rezident Cristina Acsinte, sora elevului nostru Cristian Acsinte de la clasa a X-a, le-a vorbit elevilor nostri despre pericolul diabetului și mijloacele de preveție. Atenție la 🍫🍬🍭🍨!
Bine de știut care e lista alimentelor cu risc dacă sunt consumate în exces:

-Alimente procesate – faina, paine alba, orez, paste, zahar, produse de patiserie, ciocolata, prajituri, bauturi carbogazoase si alcool

-Alimente bogate in colesterol – alimente ce contine multe proteine animale

-Alimente cu sare

Metodele eficente de prevenire a diabetului zaharat sun:
  • Dieta echilibrată
  • Sport
  • Renuțarea la fumat
  • Scăderea în greutate
Cei mai curajoși dintre elevi s-au oferit voluntari pentru testarea glicemiei de către prof. Cristina Costache.
O lecție de educație pentru sănătate despre cum putem preveni ridicarea valorilor glicemiei pentru a nu dobândi o boală care poate conduce la apariția de complicații severe, inclusiv la deces.
Ramona Bandrabur