Stimați părinți,

Să ne bucurăm de mijlocul lunii Noiembrie și să nu lăsăm zilele brumatice ale toamnei să ne strice plăcerea de a admira paleta de culori ale frunzelor și de a acumula razele arămii ale soarelui în scurtele noastre plimbări.

Săptămâna 14 -18 noiembrie 

 • Prima participare a elevilor noștri de clasa a IX-a la o conferință națională universitară din afara Bucureștiului a fost o experiență complexă din mai multe perspective. Suntem mândri că echipa liceului nostru a obținut și un premiu. Mai multe detalii despre experiența lor puteți citi aici:

https://liceulmincu.ro/2022/11/13/premianti-la-conferinta-nationala-chimie-mediu-energie-editia-a-iv-a/

Felicitări, tuturor!

 • Glyco Day – educație pentru sănătate în prevenirea diabetului zaharat – Ziua Mondială a Diabetului. Invitata noastră, Medic Rezident Cristina Acsinte, sora elevului nostru Cristian Acsinte de la clasa a X-a, le-a vorbit elevilor noștri despre pericolul diabetului și mijloacele de prevenție.

https://liceulmincu.ro/2022/11/15/glyco-day-educatie-pentru-sanatate-in-prevenirea-diabetului-zaharat/

 • Declarație de Bunătate în săptămâna 14 -19 noiembrie! De Ziua Internațională a Bunăvoinței și Amabilității, dăm startul campaniei de strângere de cărți sau jocuri ce urmează a fi donate. Un gest de bunătate care poate aduce zâmbete și mulțumiri pe chipul celui care dăruiește dar și al celui ce primește. Campania continuă și în săptămâna ce urmează. „Fii bun ori de câte ori se poate. Şi totdeauna se poate!”Dalai Lama

https://liceulmincu.ro/2022/11/14/declaratie-de-bunatate-in-saptamana-14-19-noiembrie/

 • Una din cele trei echipe ale liceului nostru înscrise la competiția “Solve for Tomorrow”, inițiată de Samsung România și aflată la cea de-a doua ediție, s-a calificat printre cele 25 de proiecte finaliste din cele 325 de proiecte înscrise în perioada 14 septembrie – 31 octombrie 2022.

https://liceulmincu.ro/2022/11/14/castigatori-ai-primei-etape-a-competitiei-samsung-romania-solve-for-tomorrow/

 • Dorian Popa si eduKiwi ne-au vizitat la Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”. Plin de energie, Dorian a făcut poze cu elevii noștri și, a schimbat cu ei câteva cuvinte. Ii mulțumim pentru energia pe care ne-a adus-o!

Proiecte pentru săptămâna viitoare: 21 –  25 noiembrie 2022

 • Este misiunea noastră să antrenăm elevii în diferite activități educative școlare și extrașcolare, curriculare și extracurriculare menite să contribuie la formarea și educarea caracterului în rândul elevilor noștri într-o manieră transcurriculară. Continuăm alături de domnii diriginți să cultivăm Respectul și Bunătatea și în săptămâna 21 -25 noiembrie.
 • Pentru a-i conștientiza pe elevii noștri de consecinţele negative ale unor fapte comise sau a unor anturaje nepotrivite am invitat LUNI, 21 noiembrie, ora 11.20 un reprezentant al Asociației „Voci pentru Democraţie şi Justiţie” –VeDem Just.  Domnul Dragoș Ivan va oferi elevilor noștri informații concrete cu privire la modul de a acționa și a reacționa în anumite situații care au tangență cu normele juridice existente pentru copii, deoarece legea românească prevede că începând cu vârsta de 14 ani orice cetățean răspunde penal şi contravenţional,
 • Luna Noiembrie se apropie de final, așa că ne pregătim (deja!) de cel mai frumos anotimp al anului – cel al sărbătorii, darurilor și bucuriei. Lansăm luni 21 noiembrie,  expoziția „O privire către trecut, o poarta spre viitor!”, în care vom prezenta obiecte istorice aduse de elevi și profesori. Îi așteptăm luni pe copii cu obiecte de mici dimensiuni care să ne amintească de trecut. Detalii vor primi elevii de la dnul profesor de istorie, Dragoș Marinescu.

Completăm viața culturală și socială a școlii noastre, cu o Șezătoare Tradițională intitulată ROMÂNIE, DRAGĂ-MI EȘTI ce va celebra Ziua Națională a României, care va avea loc în data de 28 noiembrie. Pe perioada zilei respective, elevii vor purta costume tradiționale  sau, dacă nu puteți asigura o astfel de ținută, cămașă/tricou simplu alb accesorizat cu fundiță-tricolor. Detalii despre evenimentul săptămânii vor primi elevii de la dl profesor de istorie, Dragoș Marinescu.

Alte detalii organizatorice și administrative 

 • Din feedback-ul colectat, așa cum s-a discutat, începând de luni, 7 noiembrie, am scurtat pauza de masă iar programul activițăților vocaționale/pregătirii începe de la 14.30. Vă atașăm noul program și sălile de clasa unde se desfășoară activitățile.

Atragem atenția asupra unui aspect legat de participarea elevilor la activitățile vocaționale (cluburi) – constatăm că numărul elevilor care participă la activități scade constant și considerabil, lucru care va conduce la eliminarea din oferta educațională a activității respective. Totodată, vă reamintim că retragerea de la un club se face cu acordul scris al Dumneavoastră și că în parcursul educațional al fiecărui elev trebuie să rămână minim trei activități vocaționale.

 • După cum bine știți, am stabilit faptul că purtarea uniformei este un mijloc de apartenență la Comunitatea Liceului Mincu și dacă mai aveți nevoie de tricouri, vă rugăm să comunicați prin dirigintele clasei câte tricouri doriți să comandați și ce măsură.
 • O altă rugăminte pe care v-o adresăm este legată de consultarea catalogului electronic Note în catalog, unde găsiți consemnate note, absențe precum și informații legate de conduita elevilor la ore, pentru a putea fi la curent în timp real cu situația școlară a copilului Dvs. În cazul în care întâmpinați dificultăți tehnice, vă rugăm să o contactați pe dna Raluca Ielcean la nr de telefon 0734828490 (luni – vineri, 8,30 -16,30).
 • În altă ordine de idei, vă reamintim că, în conformitate cu Structura anului școlar 2022-2023, zilele de 30 Noiembrie (Sf. Andrei), 1 Decembrie (Ziua Națională) si 2 Decembrie sunt zile libere, ceea ce înseamnă că nu se vor desfășura activități didactice. Ziua de 2 decembrie se va recupera până la vacanța de iarnă, după un program pe care îl vom anunța. Până atunci, vă mulțumim pentru susținere și implicare! Pentru orice detalii, vă rugăm să ne contactați cu încredere!
 • Găsiți meniul săptămânii 21 – 24 noiembrie.

Vă dorim un week-end relaxant și înfrumusețat de dragoste și bună voință!

Suntem UN LICEU CARE ÎNVAȚĂ! Procesul de colaborarea dintre Școală și Familie le va transmite elevilor noștri ideea că sunt parteneri ai profesorului în procesul de învățare. Cititul împreună ne inspiră să fim mai buni, așadar ne propunem să vă oferim o serie de sugestii de cărți care să se regăsească în biblioteca fiecărui părinte ce dorește sfaturi utile, simple, practice, legate de modul în care îi poate ajuta pe elevi să învețe, să gândească:

 

1) Învață cu inima – o educație neconvențională, Tony Wagner

2) Născuți pentru a Învăța – Despre capacitatea noastră incredibilă de a învăța și modul în care o putem folosi, Alex Beard

3) Orhideea și Păpădia – De ce exista copii cu probleme de dezvoltare și cum pot toți copiii să crescă frumos, Dr. W. Thomas Boyce

4) PEAK – Secretele Performanței DE TOP și Noua Știință a Expertizei, Anders Ericsson, Robert Pool

5) RANGE – De ce triumfă generaliștii într-o lume specializată, David Epstein

6) Cum să te Inventezi – Viața secretă din creierul adolescenților, Sarah-Jayne Blakemore

7) Cei care Schimbă Jocul – Cum gândesc, decid și acționează antreprenorii români care se bat cu multinaționalele, Mona Dârțu și Andreea Roșca

 

Puteți citi mai jos câteva idei ale  cărții  Învață cu inima – o educație neconvențională, Tony Wagner  prezentată din perspectiva cititorului.

Tony Wagner_cartea 1_m program locatii sali de clasa cluburi Program extins- Modul 2

Echipa Managerială a Liceului Teoretic Dr Mioara Mincu