În apropierea Zilei Naționale a României, profesorul nostru de Istorie, Dragoș Marinescu a organizat împreună cu elevii și cu profesorii din Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” o expoziție de obiecte vechi românești, care să îi introducă pe copii în atmosfera vremurilor din secolul trecut. O lecție de istorie altfel,  predată chiar de obiectele expuse.
”Expozitia „O privire către trecut, o poartă spre viitor!”, este o actiune comună a claselor de la LTDMM, care are ca tema continuitatea. Ca să știm cine suntem în prezent și ce dorim pentru viitor, trebuie să ne cunoaștem trecutul. Expoziția prezintă obiecte din secolul XX, care nu mai sunt utilizate astăzi, unele necunoscute pentru generațiile tinere, dar care stau la baza tehnologiei actuale și prezintă evolutia acesteia de-a lungul unui secol, considerat ca cel mai progresist în domeniul științei, tehnicii, inventicii” ne-a spus domnul prof. Dragoș Marinescu.
Cum am ajuns să tastăm azi la calculator/laptop/telefon plecând de la mașina de scris? Câți ani ne despart și cât de diferită era viața cu toate ale ei, la nici un secol distanță.
Fotografii vechi, cărți și documente, instrumente de scris, monede și decorații …. toate aceste obiecte adunate cu spiritul vremii când au fost folosite îi aduc pe copii mai aproape de vremurile înfăptuirii Marii Uniri pe care o vom sărbători în curând, pe 1 Decembrie, purtând cu mândrie tricolor și costume naționale.
 
Ramona Bandrabur