Echipele manageriale ale Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” și ale Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” au participat miercuri, 23 Noiembrie la Gala Premiilor pentru Directorii Anului organizată de Asociația Pentru Valori în Educație – AVE la Ateneul Român. Un eveniment de excepție care aduce în lumina cele mai frumoase proiecte de dezvoltare și inovare din școli de pe tot cuprinsul țării și care contituie un motor în schimbarea educației românești.

Peste 500 de reprezentanți ai grădinițelor, ai școlilor și liceelor de pe tot cuprinsul țării, lideri politici și reprezentanți ai Ministerului Educației și ai unor ONG-uri și organizații paraguvernamentale precum UNICEF, alături de care au venit și lideri ai mediului de afaceri românesc care susțin educația, au fost împreună pentru a sărbători nu numai pe finaliștii acestui eveniment ci pe toți directorii care prin munca lor de zi cu zi fac diferența în viețile copiilor.

Filozofia acestui eveniment stă în faptul că AVE crede că Educația are nevoie de Lideri, a spus în deschiderea evenimentului prezentatorul Cătălin Ștefănescu, gazdă acestui eveniment. ”AVE chiar crede cu adevărat că omul sfințește locul. Directorii reprezintă cel mai important vector al schimbării. Lucrurile se schimbă doar prin voința liderilor dar și atunci când practicile se modifică fundamental, prin atitudinea și filozofia de a conduce. Iar această schimbare e nevoie să se întâmple atunci când ea este cerută de societate și de felul în care se dezvoltă aceasta.

Ministru al Educației, Ligia Deca

”Cred în acest proiect pentru că avem nevoie de recunoștință, avem nevoie să recunoaștem meritele celor care din pasiune, din vocație, din dăruire și mai ales din dragoste pentru copii și pentru educație se autodepășesc în fiecare zi”, a spus Ministru al Educației, Ligia Deca, prezentă la eveniment.

Ministrul Educației a mai subliniat faptul că întotdeauna alături de directori se află echipele pe care aceștia le coordonează. ”Așa cum fiecare dintre dumneavoastră este iubit, prețuiț și a fost sprijiniț pentru a ajunge aici, așa și dumneavoastră să vă prețuiți colegii, elevii și împreună cu dumneavoastră, toți cei din sală, putem să trecem la următorul nivel de schimbare, cea așteptată de noi toți, schimbarea în societate, care este reflectată de cum va arăta școala în următorii ani.”

În dorința de a ajuta oamenii și organizațiile șă își creeze succesul prin educație, AVE conectează liderii din business cu liderii din școli. Astfel, companii de success în România care susțin educația au sprijinit

Radu Manolescu, Managing Partner K.M. Trust &Partners și Președinte AVE

”Cred că această misiune de modernizare a educației pe care noi, AVE, o avem e musai să fie construită de noi împreună, școli, organizații, companii, guvern. E exemplul cel mai pregnant de co-creare pe care l-am văzut în viața mea, și vă pot spune că tot ceea ce facem este despre impact pozitiv și impact colectiv”, a afirmat Radu Manolescu, Managing Partner K.M. Trust &Partners și Președinte AVE pe scena Ateneului Român. ”Cam 70-80% dintre finanțările care ajung de la companiile partenere se duc către alte ONG-uri partenere. În AVE noi creăm aceste lucruri împreună. Nu este despre cine face, ci despre cum facem împreună, cum modernizăm educația, cum facem să aducem România în top 10 al primelor sisteme educaționale din Europa până în 2035”, a mai spus Radu Manolescu care le-a mulțumit directorilor participanți pentru că sunt o sursă de inspirație și tuturor celor prezenți pentru aportul pe care fiecare îl aduce în dezvoltarea educației.

 

   

 Distincțiile acordate în cadrul Galei Premiilor pentru Directorii Anului

Premiul Directorul Anului 2022 a fost câștigat de Cristina Hadâmbu, Director la Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” din comuna Ditrău, Harghita!

Directorul Anului 2022 pentru Egalitate de Șanse este Georgiana-Livia Antoci de la Școala Gimnazială „Elena Cuza” din Iași!

Directorul Anului 2022 pentru Inovare – Viforel Dorobanțu de la Școala Gimnazială Nr. 1 Curcani, Călărași.

Directorul Anului 2022 pentru Antreprenoriat – Simona Elena Voinescu, director la Școala Gimnazială Popricani, Iași.

Directorii Finaliști ai Anului 2022 au fost:

German Simona Monica – Școala Gimnazială Șieu

Voinescu Simona Elena – Școala Gimnazială Popricani

Maria Teodoreanu – Colegiul Tehnic Petru Mușat Suceava

Corina Moise Poenaru – Liceul Tehnic Buzău

Gavrilă Corina – Liceul De Turism Și Alimentație „Dumitru Moțoc” Galați

Călin Daniel Teodor – Școala Gimnazială Hălchiu

Cazan Cosmina Irina – Scoala Gimnaziala Speciala Pentru Deficienți De Vedere

Ghidu Claudia – Școala Gimnazială „Prof. Ioan Dănilă”, Sat Ghermănești

Antoci Georgiana-Livia – Școala Gimnazială ”Elena Cuza”

Hadâmbu Cristina – Liceul Tehnologic Puskas Tivadar

Felix Godeanu – Școala Gimnazială Grozesti Mehedinți

Manea Sabina Elvira Maria – Școala Gimnazială Ion Simionescu Iași

Constantinescu Maria Cristina – Școala Gimnazială Specială „Sf. Mina” Craiova

Reiz Maria – Liceul Teoretic German Johann Ettinger

Monica Diaconu – Liceul Teoretic Babel

Sanislav Daniela – Școala Gimnazială Buciumeni

Dorobanțu Viforel – Școala Gimnazială Nr. 1 Curcani

Lotrea Alina Daniela – Școala Gimnazială Mircea Vodă Calarasi

Florin-Anastasiu – Colegiul Dobrogean „Spiru Haret”

Felicitări tuturor participanților!

 

Ramona Bandrabur