Ținând cont de interesul elevilor pentru disciplinele specifice profilului de științe ale naturii, profesorii de chimie ai liceului nostru, Cezara Bolocan si Monica Benescu, organizează astăzi etapa pe școală pentru selecția elevilor în vederea participării la Olimpiada de Chimie. Acesta se va desfășura în februarie 2023. Olimpiada de Chimie are rolul de a forma, instrui și de a premia perseveranța elevilor în vederea excelării în cadrul acestui subiect. Intră în această competiție elevii claselor a IX-a B, C și D, cu subiecte de chimie anorganică.

”De mai bine de cincizeci de ani, Olimpiada de Chimie face parte din viața școlii românești. Mii de elevi, în toți acești ani, au găsit în olimpiade locul unde și-au dezvoltat pasiunea pentru una din cele mai frumoase științe, au aprofundat și extins cunoștințele din manuale, au făcut în laborator experimente interesante, înțelegând, astfel, mai bine fenomenele descrise în tratate, s-au întrecut cu colegi din alte școli, județe sau țări. Cei mai mulți și-au construit, apoi, cariere strălucite în Chimie. Alții au ales profesii în care Chimia a jucat un rol important. Indiferent de drumul urmat, participarea la Olimpiade rămâne unul din cele mai frumoase evenimente ale vieții de elev”, a spus Academicianul Marius Andruh.

Rezultatele elevilor la Olimpiadă sunt în aceeași măsură ale elevilor dar și rezultatele profesorilor care i-au pregătit și i-au motivat pe elevi să participe.

Vă dorim mult succes tuturor!

Ramona Bandrabur