Stimați părinți,

Hristos a înviat!

                        Permiteți-ne să urăm „La mulți ani” de Sfântul Gheorghe celor care și-au serbat numele săptămâna ce tocmai se încheie. Să vă fie iubirea biruință în fiecare inima ce vă face să vă simțiți acasă pe această lume! 

Proiecte  săptămâna : 24 – 28 aprilie 2023

Împreună pentru o lume mai bună. Activitatea Ziua Pământului este lumea noastră, a fost o ocazie de a ne aduce aminte de importanța protejării mediului înconjurător și de responsabilitatea pe care o avem față de planeta noastră.

https://liceulmincu.ro/2023/04/24/planeta-in-pericol-un-proiect-in-parteneriat-cu-scoala-gimnaziala-dr-mioara-mincu-din-contesti/

https://liceulmincu.ro/2023/04/22/azi-sarbatorim-ziua-planetei-pamant/

Seminarul de literatură universală la Facultatea de Litere, Universitatea București, cu scopul promovării literaturii și a importanței ei în dezvoltarea noastră personală și profesională a fost o oportunitate și totodată o poartă spre cunoaștere ce dezvoltă capacități pe care cu greu o altă activitate le poate atinge: comunicare, gândire, imaginație, creativitate, empatie, gustul estetic, artistic.

Despre fenomenul de bullying în perioada adolescenței – Pe baza trăsăturilor de caracter lucrate în atelierele anterioare, s-au creat afișe pentru fiecare clasă, care conțin reguli ce țin de respect, atenție, ascultare, autocontrol, punctualitate, ordine și altele, ce ar putea contribui la crearea unui mediu sigur și pozitiv pentru toți elevii și la prevenirea fenomenului de bullying în școală.

 

            Activitatea Clubului de Robotică respectiv a Clubului de Înot a fost reluată. Sunt create grupuri de whatsapp pentru elevi și îi invităm pe elevii care s-au înscris să participe activ.

Proiecte pentru săptămâna viitoare: 1 –  5 MAI 2023

Chiar dacă efectele nu se văd imediat, copiii reprezintă segmentul de populație cel mai vulnerabil la expunerea fumului de tutun, prezentând riscuri crescute pentru boli ale tractului respirator superior și inferior. Doamna doctor Magda Ciobanu, medic primar pneumolog, tabacolog, a acceptat invitația de a se adresa elevilor noștri cu privire la Efectele fumatului asupra plămânilor, miercuri, 3 mai 2023.

3 mai, este declarată ca fiind Ziua internațională a Spațiului Cosmic, prilej cu care vom organiza un concurs de experimente pentru toți elevii.  Scopul acestui concurs este de a încuraja interesul pentru explorarea spațiului cosmic și de a dezvolta abilitățile de cercetare științifică. Elevii sunt invitați să pregătească un experiment care să se concentreze pe o temă legată de spațiul cosmic, cum ar fi gravitația, mișcarea planetelor, spectrul electromagnetic, construirea unui model de sistem solar, proiectarea unui prototip de rachetă mică care poate fi lansată în aer, construirea unui telescop simplu pentru observarea stelelor și planetelor, sau alte subiecte interesante. Vom fi bucuroși să vedem ce idei creative au elevii noștri și suntem nerăbdători să le descoperim experimentele.

            Vă informăm că ne-am oferit disponibiltatea de a participa atât în calitate de expozanți cât și de vizitatori  la ,,Târgul Educațional – Vocația ta!,, ce se va desfășura în perioada 5 -12 mai, la Biblioteca Națională a României. Ediția din acest an își propune integrarea conceptului de ofertă educațională cu participarea liceelor și facultăților bucureștene într-un format puternic digitalizat.

Alte detalii administrative: 

Minivacanță de 1 MAI –  Elevii se vor bucura de un week-end prelungit deoarece luni, 1 MAI, este zi liberă. Ne vom revedea marți, 2 Mai, începând cu ora 8.30.

Sesiune de comunicări Științifice pe teme de cultură și civilizație anglo – saxonă

Invităm elevii să se înscrie la competiția de comunicări științifice pe teme de cultură și civilizație ale spațiului anglo – saxon  ce se va desfășura în Aula Magna a Universității Ecologice, Grozăvești, București în data de 18 mai. Detalii și înscrieri, profesor Tamaș Mara.

Concurs de fizică ,,Horia Hulubei,,

Invităm elevii să se înscrie la Concursul de Fizică ,,Horia Hulubei,, ce se va desfășura la Colegiul Național Iulia Hașdeu, București în data de 6 mai. Detalii și înscrieri, profesor fizică Daniela Aldea și prof. fizică Nichita Aura.

Excursie în Delta Dunării – Pe urmele lui Ivan Patzaichin în Săptămâna Verde

Ne place educatia altfel! Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” organizează în Săptămîna Verde – perioada 16-19 Mai 2023 o EXCURSIE ÎN DELTA DUNĂRII – PE URMELE LUI IVAN PATZAICHIN, o excursie de 4 zile la Mila 23, pentru elevii, părinți și cadre didactice,  cu cazare si masa la pensiunea EDEN din Crișan. Ne dorim această călătorie ca o incursiune în lumea lui Ivan Patzaichin, o experiență complexă, prin care vizăm interdisciplinaritatea, socializarea, mișcarea în aer liber, studierea naturii unice a Deltei Dunării, a caracteristicilor geografice și istoria îndelungată a acestor tărâmuri. Vom avea parte de o întâlnire unică cu Delta, cu istoria/geografia/cultura/natura/sporturile acestor locuri, vom organiza plimbări cu vaporașul și canotci pe canalele și lacurile ascunse ale Deltei, vom descoperi și observa biodiversitatea deltei, vom degusta magnificele preparatele bucătăriei Deltei – vestita ciorbă pescărească la ceaun și alte mâncăruri variate, pe care cu siguranță nu le-ați mai încercat în alte zone ale țării, vom cunoaște fascinantele tradiții lipovenești, muzica, costumele lor populare colorate și bogat ornamentate, ne vom întâlni cu arhitectura tradițională  și vom afla mai multe despre fascinantul proiect al arhitectului Theodor Frolu, vom vizita Pădurea Letea. Vom încheia acest periplu cu o expoziție de fotografii si eseuri ale participanților, care să ilustreze toate experiențele trăite în Delta Dunării.

Prețul excursiei este de 1800 lei/persoană și include Cazare Pensiunea Eden, Crișan – 4Margarete – în limita a 28 locuri, Mic dejun, Prânz, Cina, Excursie Pădurea Letea, Excursie Mila 23, cu programul cu canotcile, Transport microbuz București Tulcea, Transport Vapor Tulcea-Crișan. Achitarea avansului de 800 lei se poate face până pe 30 aprilie 2023. Pentru opțiunea participării vă rugăm să completați

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqg8wbUmFSEaHNAGzFelOGAST2OP_OwJa6TpNGWFQ_BH4JGQ/viewform

 

Săptămâna Verde 15 -19 MAI

Revenim cu rugămintea de a ne trimite, propunerile Dvs. de activități pentru Săptămâna Verde, care ar putea să le ofere elevilor noștri experiențe educative interactive și interesante încurajându-i astfel să devină cetățeni activi și responsabili ai planetei, completând

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7rbESXNAxOZZgFumfJRlPH9xEApnb7LdgbZ-6_UVTGiUuFA/viewform

Regulamente de acordare a burselor

 

A fost elaborat regulamentul privind acordarea burselor pentru anul școlar următor, în conformitate cu legislația în vigoare. Regulamentul stabilește criteriile de eligibilitate și numărul burselor care vor fi acordate elevilor. Regulamentul și calendarul sunt afișate la avizierul unității.

Purtarea uniformei la școală este obligatorie

Așa cum am anunțat, începând cu modul 5, revenim la purtarea uniformei la școală. Purtarea uniformei este o modalitate excelentă de a dezvolta un sentiment de apartenență, o modalitate de a asigura un mediu școlar mai echitabil, eliminând presiunea socială a îmbrăcămintei.

Examen de engleză Cambridge

Reamintim data celei de-a doua simulări a examenului de engleză Cambridge, oferită în regim gratuit, 15 mai 2023, la sediul European Examinations Centre din Str. Sfinții Voievozi nr 65 (zona Moxa).

„???ă?? ???????? – ??????șt?, ????????? ?????ă

Începe cel mai popular eveniment outdoor al Capitalei – „???ăz? ???????? – ??????șt?, ????????? ?????ă”. Ajuns la cea de-a treia ediţie, noul sezon debutează în weekendul ??-?? ??????? ????. Calea Victoriei se va deschide pentru pietoni între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele ??:?? ?̧? ??:?? și va deveni scena unor spectacole de stradă pregătite de teatre şi instituţii culturale ale oraşului. Mai multe detalii despre programul primului weekend al ediției din acest an a proiectului „Străzi deschise” sunt disponibile aici:

Program Teatru Excelsior – luna mai

Așa cum vă spuneam în agenda trecută, liceul nostru are oportunitatea de a fi unul dintre cele 24 de licee partenere ale Teatrului Excelsior în cadrul proiectului „Vitrina culturală”. Scopul acestui proiect este de a promova cultura și arta teatrală în rândul elevilor și de a spori interesul acestora pentru domeniul cultural. Pentru a stârni curiozitatea elevilor noștri și pentru a le oferi oportunitatea de a vedea spectacole de teatru, în prima etapă a proiectului, am instalat o plasmă în holul mare al liceului, pe care vor rula piesele de teatru jucate, fără sunet, din programul Teatrului Excelsior.

Inițiativă aduce cultura și arta teatrală mai aproape de elevii noștri și le oferă o experiență culturală de a descoperi noi opere și piese de teatru, iar dacă vor fi interesați, vor avea posibilitatea să meargă să vadă spectacolele în mod oficial în incinta Teatrului Excelsior. Încurajăm elevii noștri să ia parte la această inițiativă și să se bucure de o experiență culturală unică. Vă atașăm programul lunii mai. Noua producție ,,Orașul Nostru,, în regia lui Alexandru Dabija va avea două reprezentații în avanpremieră pe 6 și 7 mai.

Noaptea Muzeelor

Cea de-a 19-a ediţie a Nopţii Muzeelor va avea loc sâmbătă, 13 mai, și va aduce publicului expoziţii, intervenţii culturale şi experimente artistice, proiecții, prezentări, spectacole, ateliere, animații stradale și interioare, concerte si tururi interactive.

https://noapteamuzeelor.org/

Vă atașăm meniul săptămânii 2 – 5  mai 2023.

Vă mulțumim pentru aprecierile, comment-urile și distribuirile pe care ni le acordați, sunt foarte importante pentru noi!

 

https://www.youtube.com/watch?v=9EFqEGuHabk&t=19s

https://www.youtube.com/watch?v=KsPdLaQbRTg

https://www.youtube.com/watch?v=R5gRv5mrCbY

https://www.facebook.com/liceulmincubucuresti/videos/942718050183948

Zâmbiți şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestui week-end prelungit, binecuvântat cu fericire, bucurie și multe raze de soare!

Echipa Managerială a Liceului Teoretic Dr Mioara Mincu

Meniu 2 – 5 mai Ne place educatia altfel acordul_parintelui-excursie-tabara-DELTA DUNARII