Pentru că astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Asistentului Medical, Președintele Complexului Educațional ”Dr. Mioara Mincu, Prof. Univ. Dr. Alexandru Ioan Mincu alături de Echipa Managerială a Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” urează La Mulți Ani Măriei Sale – Asistentul Medical!

Domnul Alexandru Ioan Mincu atrage atenția că nu a fost niciodată mai multă nevoie în lume și în țară de asistenți medicali. 

”Invit pe toți care au vocație să ni se alăture în această profesie nobilă și la cea mai mare căutare. Nu este o întâmplare că prima școală particulară înființată în Romania abia ieșită din comunism – Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” înființată de Dr. Mioara Mincu, a fost una care formează de 33 de ani asistenți medicali – Educatori pentru Sănătate. Avem nevoie de modele, așa cum este Dr. Mioara Mincu, medic și intemeietor de școală, căreia i se alătură echipa Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu de astăzi” și cea a Școlii Postliceale Sanitare”Carol Davila”.
Fac apel la viitorii absolvenți de liceu și la cei care simt că au vocație și doresc să îmbrățișeze aceasta profesie frumoasă și să ni se alăture pentru a păstra Sănătatea Pământului. Liceul nostru trasează Drumul Drept Către Medicină!”, a mai spus președintele Complexului Educațional ”Dr. Mioara Mincu”.

La Mulți Ani Asistenților Medicali din întreagă lume, sănătatea noastră e pe mâinile și în inimile voastre!!!

12 Mai – Ziua Internațională a Asistentului Medical

Ziua Internațională a Asistentului Medical (International Nurses Day) este sărbătorită în întreaga lume la 12 mai. Prin marcarea acestei zile, se recunoaște importanța serviciilor oferite de asistenții medicali atât la nivel local, cât și global. Asistenții medicali pot contribui semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor din întreaga lume prin atenția acordată îngrijirii persoanei suferinde și prevenirii îmbolnăvirii cronice a acesteia.

Lansată în anul 1974, la inițiativa Consiliului Internațional al Asistenților Medicali (ICN), această dată marchează ziua nașterii lui Florence Nightingale, cea care a pus bazele moderne ale asistenței medicale.

Tema Zilei Internaționale a Asistenților Medicali 2023 este: „Asistenții noștri. Viitorul nostru.” Președintele ICN, dr. Pamela Cipriano a precizat că aceată temă reflectă poziția ICN privind rolul îngrijirilor medicale în viitor, abordarea provocărilor globale de sănătate și îmbunătățirea sănătății globale pentru toți. ”Trebuie să învățăm din lecțiile pandemiei și să le transpunem în acțiuni pentru viitor, să ne asigurăm că asistenții medicali sunt protejati, respectați și apreciați.”

ICN a lansat cu această temă o campanie care se va desfășura pe parcursul întregului an, care este menită să arate adevărata valoare a asistenților medicali, aducând lumina asupra unui viitor mai strălucitor, transfomându-i din anonimi invizibili în profesioniști de valoare inestimabilă în ochii factorilor de decizie, a publicului și a tuturor celor care iau decizii care afectează furnizarea și finanțarea asistenței medicale.

(sursa: https://www.icn.ch/news/value-respect-protect-invest-icn-launches-international-nurses-day-posters)

 

Ramona Bandrabur