Educația este unul dintre cele mai fierbinți subiecte de pe agenda publică și privată a societății românești. Frământările din sistem, lipsa de reforme reale, interminabilul șir de probleme cu care se confruntă și care țin școala românească în imposibilitatea de a asigura eficiență, relevanță, echitate, calitate au repercusiuni majore asupra întregii societăți. Iar asta ne face pe noi toți ca cetățeni (dar, mai ales, părinți), să ne dorim să avem un minim control asupra a ceea ce înseamnă viitorul copiilor noștri.

Și este firesc!

Ca părinte, vrei sa știi ce pârghii să acționezi pentru a-ți ajuta copilul să-și descopere adevăratul potențial.

Vrei să afli cum puteți construi împreună punți trainice peste golurile sistemului de învățământ, pe care să le traversați în căutarea de noi perspective și oportunități.

Vrei să clădești cu copilul tău o relație sănătoasă, care să-l ajute să performeze, să se dezvolte armonios, să-l susțină în momentele cheie, dar și în lungul drum de formare ca adult educat, împlinit, responsabil.

Însă, ca sa poți parcurge acest drum în siguranță este indicat mai întâi să știi ce fel de părinte ești.

Așadar, dacă vrei să te cunoști mai bine ca părinte, te invităm, marți, 6 iunie, începând cu ora 17.00, în Sala Paris a Hotelului NOVOTEL, la o altfel de dezbatere despre educație, valori și responsabilitate.

Ne vom lăsa provocati de doi reputați specialiști în educație, profesori cu o solidă experiență academică: Dragoș Iliescu, doctor în psihologie și profesor la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, și Gelu Duminică, doctor în sociologie și profesor asociat al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. De asemenea, se va alătura dezbaterilor și va vorbi despre importanța implicării active a părinților în educația propriului copil ca regulă, nu excepție, dar și despre cât, cum și unde trebuie să se audă vocea părinților, eduprenor prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu.

Vom așeza pe masa discuțiilor concluzii ale unor cercetări științifice, subiecte sensibile sau fierbinți, întrebări esențiale sau incomode, dar și modele de educație modernă, ancorate în noua realitate.

Vom construi piramida nevoilor educaționale și vom așeza față în față performanța vs stima de sine, talentul înnăscut vs competența dobândită, rezultatele vs fericire, sprijinul vs presiunea parentală, bunăstarea emoțională vs obiective și așteptări.

Nu vom ocoli nici subiecte delicate, pe care sistemul încearcă să le ascundă sub preș, precum analfabetismul funcțional, abandonul școlar, inechitatea ori incestul emoțional.

Evenimentul este organizat de Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”, cu sprijinul Revistei CARIERE și va fi moderat de Cati Lupașcu, Redactorul-șef al Revistei CARIERE.

Intrarea este liberă.

ÎNSCRIERE

Pentru detalii și înscriere, accesați site-ul evenimentului  CARNET DE PARINTE DE ELEV

Sunt disponibile maxim 150 de locuri.