Sâmbătă, 27 mai 2023 am deschis porțile liceului pentru toți elevii pasionați de Științe din clasele a IV-a și a VIII-a care au dorit să ne cunoască și să afle cum este viața de licean în Liceul Teoretic ”Dr.Mioara Mincu”. Lecțiile demonstrative organizate de profesorii noștri ajutați de elevii din clasele a X-a și a XI-a i-au implicat nu doar pe elevii care ne-au vizitat ci și pe părinții lor. Alături în procesul de educație, părinți și profesori, doar așa putem crea cadrul perfect pentru dezvoltarea copiilor lor.

Pasionații de medicină și anatomie au ales să participe la atelierul ”Anatomy Room”, unde sub coordonarea studentei a UMF Carol Davila Ruxandra Mușetoiu au învățat și practicat pe manechinele noastre injecția intravenoasă și montarea unei branule. Au făcut și suturarea unor țesuturi, folosind ca material didactic o inimă de porc și picioare de pasăre.

Și pentru că noi abordăm frecvent metode de învățare experiențială, copiii au fost implicați în mai multe activități, în echipă cu părinții lor, atât la atelierul Emotional Skils, cât și la Sharing Skills. Dana Măcinic, unul dintre psihologii liceului nostru, i-a provocat pe copii, pe părinți și pe profesori să împărtășească emoții și trăiri, așa cum o fac în activitățile din cadrul Centrului de Consiliere Școlară al liceului nostru. Au discutat despre emoțiile unui examen trăite și de copii și de părinți, despre modele, despre presiunea social, despre cum să depășim un eșec și despre soluții care întotdeauna există, doar trebuie să știm și să le luăm în calcul.

În cadrul Atelierului ”Sharing Skills”, profesorii Valentin Cocârlea și Costin Bătrânescu i-au provocat pe participanți la jocuri interactive de geografie, lucrând pe o hartă mută, dar și pe platforma Kahoot, cu un joc dedicat de cultură generală din domeniile biologiei și geografiei.

Lumea văzută la microscop este un alt mod interactive de a intra în tainele naturii înconjurătoare. Ce este fotosinteza, cum arată somatele și care este rolul lor în economia frunzei, ce forme au cristalele de oxalat de calciu în foița de ceapă, cum arată granulele de amidon pe o lamelă de microscop … sunt câteva experimente prin care predarea și înțelegerea informațiilor este mult mai facilă, iar elevii și părinții care ne-au vizitat astăzi au avut șansa să vadă modul nostru de predare a lecțiilor.

Știm că gimnaziul începe și se termină cu o alegere importantă, aceea a liceului și a specializării pe care elevul o va urma. Deschiderea largă pe care o oferă specializarea Științe ale Naturii către profesii ce vor fi căutate pe piața meseriilor viitorului constituie un criteriu essential în alegerii caii către carieră/cariere. Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” este singurul liceu specializat exclusiv în acest domeniu, iar misiunea noastră este de a promova Educația pentru Știință. Suntem pregătiți pentru îndrumarea tinerilor către cariere de viitor, către medicină, farmacie, stomatologie, inginerie, cercetare, construcții, arhitectură și design peisagistic și multe altele.

Pentru informații despe admitere puteți consulta pagina noastră dedicată ADMITERE, pe website-ul liceului:

https://liceulmincu.ro/campania-de-admitere-2023-2024-oferta-si-program/

Sau ne puteți contacta la: +40 21 211 40 51 sau +40 734 828 490