Dragi părinți ai elevilor noștri minunați,

Cine spune că începutul este ușor? Începuturile sunt întotdeauna cele mai grele, iar acest adevăr rămâne valabil în fiecare etapă a vieții noastre. Fie că este vorba despre o nouă școală, o nouă clasă, noi profesori sau chiar doar despre o altă etapă a vieții, fiecare început vine cu incertitudini și emoțiile lui. Este normal să simțim anxietate și neliniște când ne confruntăm cu necunoscutul. Este de înțeles că acomodarea cu noul mediu școlar, colegii de clasă, programul strict sau trezitul devreme după zilele lungi și călduroase de vară poate fi o provocare pentru noi toți. Acomodarea la noul an școlar poate dura mai mult de o săptămână, și asta este în regulă. Precum omenirea datorează niște scuze zilei de luni pentru greutatea pe care o resimțim în fiecare început de săptămână, și copiii noștri merită timp și răbdare în această perioadă de tranziție.

Proiecte  săptămâna : 18 – 22 septembrie 2023 

Cu toate acestea, pe parcurs, lucrurile tind să se îmbunătățească și în ciuda dificultăților, vom deveni mândri de modul în care elevii noștri se adaptează. Cu aceste gînduri, că fiecare copil are propriul ritm de adaptare, despre presiunea de a se adapta începutului, și acomodarea la noile cerințe școlare ce necesită timp și răbdare pentru minim 2 săptămâni de școală, vă invităm să citiți cum a decurs prima săptămână la clasa a V a

https://liceulmincu.ro/2023/09/20/deschiderea-nivelului-gimnazial-prima-saptamana-din-clasa-a-v-a-un-drum-spre-caractere-sanatoase/

Asemenea pașilor unui bebeluș, primele ședințe cu părinții reprezintă primul pas într-o călătorie lungă și frumoasă așa încât Școala și Familia să meargă mână în mână, susținându-se reciproc în dezvoltarea și educația copiilor noștri. Vă mulțumim pentru prezența dvs. la ședințele cu părinții ce au avut loc săptămâna ce s-a încheiat. Am luat cu atenție act de toate solicitările și sugestiile dvs. și suntem deschiși la orice îmbunătățiri necesare pentru a asigura o experiență educațională de calitate pentru copiii noștri. Feedback-ul dvs. constructiv este extrem de valoros și ne ajută să evoluăm.

În acest sens, ca o prima acțiune pe care o implementăm, începând de luni, 25 septembrie, elevii sunt invitați să exprime aprecierea privind meniul din fiecare zi, completând în registrul ce se află la sala de mese.

Dorim să subliniem că, în călătoria noastră comună, trebuie să avem grijă să nu uităm de libertatea de alegere a celuilalt. Fiecare individ are dreptul la propriile opinii și libertatea de a le exprima, iar această alegere/ libertate trebuie să coexiste cu grija față de cei din jurul nostru. Apreciem diversitatea și deschiderea către dialog și ne vom asigura că nu încălcăm drepturile și sentimentele celorlalți.

În acest sens, vă încurajăm să folosiți graficul disponibil pentru a discuta telefonic cu domnii profesori și pentru a colabora în interesul elevilor noștri. (reatașat prezentei agende tabelul  consiliului profesoral al liceului ce conține numele profesorului, disciplina,  numărul de telefon și intervalul orar când pot fi contactați)

Comunicarea se mai poate face (pe lângă profesorul diriginte de la clasă) și cu superdirigintele. (Clasele a IX a – Daniela Măcinic, nr de tel 0721288512 Clasele a X a – Valentina Lazăr, nr de tel 0727057674, clasa a V a – prof Daniela Iaciu tel 0733229692 sau prof Ioana Rădulescu tel 0726231744).

La ședințele cu părinții, un subiect de mare importanță pe ordinea de zi a fost discutarea prevederilor noului Regulament de organizare și funcționare al unității școlare. Acest regulament cuprinde reglementări precum: interzicerea utilizării telefoanelor mobile, a fumatului, respectarea orei de începere a programului (8.30) și impunerea purtării uniformei școlare de luni până joi.

Scopul nostru este de a promova o atitudine responsabilă, asumată și proactivă la elevii noștri, mai degrabă decât de a le impune interdicții. Dorim să îi convingem, cu blândețe, că aceste reguli sunt esențiale pentru un mediu școlar sigur și propice dezvoltării lor. În acest sens, vă atașăm și Regulamentul de sancțiuni/ punctaje acumulate  în cazul încălcării. În plus, pentru a menține sentimentul de siguranță și comunicarea între școală și familie, vă rugăm să înțelegeți că este necesară o notificare a absențelor elevilor, iar cererea de învoire trebuie trimisă dirigintelui/ superdirigintelui și v-o atașăm.

Proiecte  săptămâna : 25 – 29 septembrie 2023

Festivalul de Știință, ediția a XI -a cu tema „Oamenii și inteligența artificială,,, este un eveniment ce se desfășoară în perioada 27 septembrie – 1 octombrie 2023 ce aduce în prim-plan fascinația și descoperirile care stau la baza lumii în care trăim. Este o ocazie unică de a vă îmbogăți cunoștințele, de a vă inspira și de a vă bucura de prezentări captivante, experimente inovatoare și discuții stimulante. Acest festival este locul perfect pentru a vă împărtăși pasiunea pentru știință, de a vă conecta cu alți entuziaști și de a sărbători frumusețea cunoașterii. Detalii despre programul pe zile https://www.bucharestsciencefestival.ro/program/2023/2023-09-27/

Pe 26 septembrie începe a treia ediție a competiției internaționale Solve for Tomorrow, organizată de Samsung cu sprijinul Junior Achievement România pentru liceeni cu vârste cuprinse între 16 – 18 ani care au idei inovatoare pentru soluționarea unor provocări/nevoi reale din comunitățile lor, utilizând tehnologia. Regulamentul, formularul de înscriere și toate detaliile vor fi disponibile începând cu 26 septembrie pe pagina:  https://www.samsung.com/ro/solvefortomorrow/  (prof Ioana Rădulescu/ Florina Nănescu)

Începe pregătirea –  orele suplimentare !!! Găsiți atașat programul orelor de pregătire SUPLIMENTARA, gratuite pentru Dvs, pentru Examenul de Bacalaureat pentru clasele a XI-a, a XII a precum și programul orelor de pregătire și programul cluburilor incluse în taxa școlară, pentru clasele  a IX a, respectiv clasele a X a.

Cluburile vocaționale cu taxă vor începe din data de 3 octombrie. Pentru a ne asigura că oferim activități potrivite și captivante pentru copii, avem nevoie de ajutorul dumneavoastră în completarea formularului de opțiuni până marți, 26 septembrie. Vă rugăm să completați acest formular împreună cu copilul dumneavoastră, luând în considerare pasiunile, nevoile, dorințele și aspirațiile sale

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesExq1bbcguVZ6JqtjPN9eBUqVqg4qhh4g2hxhSpNjvaVLzQ/viewform

Aceasta ne va ajuta să începem colaborarea cu profesorii formatori în activitățile potrivite și să stabilim programul pentru cluburi cât mai repede posibil. În plus, puteți regăsi regulamentul cluburilor pentru a vă informa mai detaliat despre aceste activități.

Cu entuziasm, vă aducem vestea că săptămâna ce urmează va fi una cu adevărat specială, dedicată dezvoltării echipei noastre manageriale și profesorale. În zilele de 25 și 26 septembrie, avem onoarea să avem alături de noi un mentor și coach de excepție, Gina Matei. Cu o deosebită experiență și cu dorința de a ne prelua într-un proiect provocator, Gina Matei va fi alături de noi pentru a ne ghida către succes prin alinierea obiectivele noastre ambițioase.

De la începutul acestui parcurs, am subliniat faptul că suntem un liceu dedicat învățării continue, nu doar pentru elevi, și nu uităm nici de evenimentul deosebit din zilele de 28 și 29 septembrie, Conferința Națională a Asociației Școlilor Particulare, unde echipa managerială va participa la ateliere de lucru axate pe educație cu impact. Acest eveniment va fi o oportunitate extraordinară pentru noi de a învăța și de a ne conecta cu colegi din întreaga țară.

Vă vom ține la curent cu toate detaliile și noutățile din culisele acestor evenimente prin intermediul site-ului nostru.

Testarea vocatională contribuie la identificarea direcției potrivite pentru dezvoltarea carierei elevilor și îi ajută să-și maximizeze potențialul. Achiziționarea Pachetului de testare vocațională, ce constă în patru teste fundamentale: chestionarul de interese vocaționale SDS, testul de personalitate BFQ, testul de inteligență IST și chestionarul de stil de învățare LSI, reprezintă o opțiune pentru părinții preocupați descoperirea unei imagini comprehensivă asupra abilităților, intereselor și personalității elevului dumneavoastră, facilitând astfel luarea unei decizii informate în privința viitoarelor sale alegeri educaționale și profesionale.

Investiția în aceste teste poate fi un pas important în asigurarea unui viitor de succes și satisfacție pentru copiii dumneavoastră și se poate face prin completarea chestionarului https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLr-9f73EyOmbu5pQhBQFTsIoh11kC3M-RzImccvGULaD8bw/viewform

Respectând legislația în vigoare, vă facem cunoscute perioadele pentru desfășurarea „Săptămânii Verde” – 22 aprilie – 26 aprilie respectiv  „Săptămânii Altfel” – 12 februarie – 16 februarie. De asemenea, vă transmitem Structura pentru anul școlar 2023-2024, care a fost stabilită în conformitate cu Ordinul emis de Ministerul Educației și Cercetării/ISMB (în funcție de context). În ceea ce privește ziua de vineri, 27 octombrie, cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, aceasta este o zi liberă legală în conformitate cu Contractul Colectiv de Muncă aplicabil la nivelul învățământului preuniversitar din capitală.

Informații organizatorice menționate și în agenda anterioară

Vă punem la dispoziție catalogul electronic școlar NoteInCatalog, cu ajutorul căruia aveți acces la situația școlară a copilului/copiilor dumneavoastră chiar de pe telefonul mobil. Vă permite să primiți în timp real notificări despre situația școlară a copilului dumneavoastră (note/calificative, absențe, elemente de conduită, mesaje) și să vizualizați oricând de pe telefon catalogul pentru copilul dvs. Acest serviciu este GRATUIT pentru dumneavoastră. Urmăriți ghidul pentru Părinți aici: https://www.noteincatalog.ro/ajutor.php

În cazul în care nu reușiți să vă activați contul de părinte sau profesor și aveți nevoie de ghidaj vă rugăm să o contactați pe dna secretar Raluca Ielcean la nr de telefon 0734828490

Purtarea uniformei (tricoul polo ALB inscripționat cu logo-ul liceului) creează un sentiment de apartenență și mândrie pentru liceul nostru și este obligatorie de luni până joi. Cei care doresc suplimentarea achiziționării uniformei sunt rugați să completeze formularul

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWsM9d5eASfJosJ7N_2gJKoFkDn5FUXCREmQV2FDmBMUsEuw/viewform  Contăm pe sprijinul Dvs!

Pentru elevii din clasele a XI-a si a XII-a care doresc să servească masa alături de colegii lor mai mici, găsiți mai jos formularul pentru exprimarea opțiunii.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeAarpaN_2ImZ9wA8rj5zKFUQ99aN4OH5GsIq1mWnAsJcBTGw/viewform

Vă reamintim că termenul limită de achitare Rata 2 a fost 10.09.2023! Dacă între timp ați achitat, vă rugăm, să ignorați acest paragraf. Vă mulțumim!

 

Atașat regăsiți meniul săptămânii 25 – 29 septembrie 2023.

 

Suntem cu toții mai blânzi cu noi înșine și cu cei dragi nouă. Știm că acomodarea la noile cerințe școlare necesită timp și răbdare. Încrederea crește, relațiile se formează, și tot ceea ce părea complicat la început devine treptat mai familiar și mai ușor de gestionat.

 

Cu iubire și încredere, zile blânde cu aromă de toamnă vă dorim!

 

Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr Mioara Mincu

 

REGULAMENT CLUBURI 2023 programul de pregatire si program cluburi incluse Program pregatire bac ORE DE CONSILIERE CU PĂRINȚII 2023

Calendarul anului școlar 2023 Cerere motivare absențe (2) (1)

PUNCTE de PENALIZARE pentru NERESPECTAREA REGULAMENTULUI INTERN