Pentru a descoperi cum tehnologia robotică poate schimba lumea noastră și pentru a-i inspira să exploreze acest domeniu captivant al științei și tehnologiei, joi 12 octombrie,  Sc Educational Techologies (Robotică) a oferit un demo gratuit elevilor noștri de clasa a IX-a. 

Suntem de părere că un club de robotică are o importanță semnificativă într-o varietate de domenii și pentru diferite grupuri de vârstă, inclusiv elevi de toate vârstele. Am identificat și o serie de motive pentru care un club de robotică poate contribui la dezvoltarea elevilor noștri:  

Învățare: Cluburile de robotică oferă o oportunitate excelentă pentru învățarea și dezvoltarea competențelor tehnice și științifice. Elevii pot învăța despre programare, inginerie, mecanică, electronice și multe altele.  

Dezvoltarea abilităților practice: Se oferă oportunități practice pentru a aplica cunoștințele teoretice în construirea și programarea roboților. Aceasta dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor și de antrenare a gândiri creative. 

Promovarea interesului pentru știință și tehnologie: Cluburile de robotică pot inspira interesul pentru domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) la tineri. Acest interes poate avea un impact pozitiv asupra viitorului lor academic și profesional. 

Competiții și colaborare: Multe cluburi de robotică participă la competiții regionale, naționale sau internaționale, unde membrii pot testa și îmbunătăți abilitățile lor. Aceste competiții încurajează colaborarea și spiritul de echipă. 

Dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor: Lucrul cu roboți implică adesea rezolvarea unor probleme complexe. Acest lucru ajută la dezvoltarea abilităților de analiză și de gândire critică. Mai mult, la fel cum am întâlnit și noi astăzi, este nevoie să improvizăm sua să găsim soluții pentru numeroase provocări apărute pe parcurs. 

Pregătire pentru carieră: Experiența într-un club de robotică poate servi ca o pregătire excelentă pentru viitoarele cariere în domeniile tehnice și de inginerie. 

Pentru elevii noștri a fost o experiență plăcută, dar totodată și solicitantă. Cu ajutorul trainerilor din partea Educational Techologies, au reușit să exploreze primele etape de bază din sfera roboticii. Fiecare elev are propriul set care îl ajută să lucreze individual, iar instrucțiunile prezintă fiecare pas, foarte bine explicat. Dacă la început am plecat de la preconcepția că „este doar un joc de lego” sau „lego este doar pentru copii mai mici”, la final am înțeles că este mai mult de atât. Știați că există numeroase competiții la care se înscriu și adulții? Cine ar fi crezut?