Toamna este anotimpul care aduce cu sine o paletă bogată de culori, mirosuri și tradiții specifice. La liceul nostru, am decis să celebrăm acest anotimp minunat printr-un eveniment special numit „Festivalul Toamnei”. Acest festival, ajuns la cea de-a doua ediție, a fost o ocazie de a aduce împreună elevii din toate clasele, profesorii, dirigintele, conducerea și părinții într-o zi de creativitate, distracție și comunitate. 

Festivalul Toamnei, Ediția a II-a

Festivalul a debutat cu ediția a II a, Sărbătoarea Dovleacului, o expoziție impresionantă de dovleci sculptați și pictați, creați de elevi acasă sau la orele de educație plastică. Acești dovleci erau adevărate opere de artă, reflectând talentul și creativitatea elevilor noștri. Dovlecii au fost expuși în curtea școlii, iar toată lumea a putut admira aceste creații pline de farmec. 

Următoarea etapă a festivalului a constat în trei probe care au implicat cunoștințe STEM, creativitate, flexibilitate și spirit de echipă. Elevii au concurat pe clase, iar fiecare probă a constituit o provocare diferită. Cei mai buni și talentați elevi din clasa a V-a au ieșit învingători și au fost premiați pentru eforturile lor. 

În derularea probelor ne-a fost aproape actrița Claudia Ionescu care a energizat pe toată lumea prezentă prin spiritul său ludic. Elevii sunt fascinați de energia dumneaei cu care au contact la Clubul de teatru. 

Dar festivalul a fost mult mai mult decât competiție, a fost despre lucru în echipă și creativitate. După probe, toți participanții au avut ocazia să-și exprime preferințele prin vot, alegând dovleacul lor favorit. Dovleacul cu numărul 56 (vezi fotografiile de mai jos), un adevărat spectacol de creativitate, a fost desemnat câștigător. Alte categorii de premii au inclus „cel mai amuzant dovleac” (numărul 10), „cel mai estetic și elegant dovleac” (numărul 6), și „cel mai mare dovleac” (numărul 14). 

Elevi, părinți și profesori

Ne-am bucurat și de participarea părinților, care s-au alăturat cu entuziasm probelor și au format echipe cu dirigintele claselor a IX-a, dna prof. Alina Talapan și dna prof. Nicoleta Drăgan. A fost o modalitate minunată de a consolida legăturile dintre școală și familie.  

„Toamna este, fără îndoială, un adevărat festin pentru simțuri. Acest anotimp aduce cu sine o bogăție de fructe și legume sănătoase, în culori vibrante și arome fără cusur. De la aroma placintei cu dovleac, care ne aduce aminte de copilărie, sau mirosul fraged al gutuilor așezate pe pervaz până la gustul inconfundabil al mustului proaspăt stors și bucuria de a deschide nuci coapte, această perioadă a anului ne răsfață cu arome alese. 

Dimineața a început cu o agitație plăcută, toată lumea, de la cei mici la cei mari, ne-am implicat în realizarea decorului pentru Festivalul Toamnei, ediția II. Cu ajutorul familiei, dovlecii au devenit vedetele zilei, iar probelor elevilor – creativitate, spontaneitate și spiritul de echipă – au dat o notă specială acestei sărbători.” Director adjunct prof. Ioana Radulescu 

După toate aceste activități, am organizat o defilare de costume. Elevii s-au costumat într-o varietate de personaje fantastice, de la pirați și fluturi, până la zombie și vrăjitori. Cu siguranță, creativitatea și efortul depus în realizarea costumelor au fost impresionante. 

Spre finalul festivalului, am avut parte de un moment culinar minunat în sala de mese, unde am degustat o serie de preparate specifice sezonului toamnă. Gustările au inclus plăcinte cu dovleac, suc de mere, prăjituri cu fructe, brioșe și multe alte delicii. A fost o ocazie perfectă pentru socializare și apropiere, cu toții bucurându-ne de această experiență chiar înainte de începerea vacanței.  

Festivalul Toamnei de la liceul nostru a fost, fără îndoială, un succes. A adus împreună elevii, profesorii, părinții și conducerea școlii într-un eveniment plin de veselie și creativitate, evidențiind spiritul de comunitate puternic din școala noastră. Cu siguranță, acest festival a devenit o tradiție frumoasă pe care o vom aștepta cu nerăbdare în fiecare an. 

Dacă și tu îți dorești să faci parte din comunitatea noastră, programează o vizită și vino să ne cunoaștem! 

Galerie foto „Festivalul Toamnei”